Gemeente Breda

Persberichten

22-03-2004

Gepaste rouw in Breda na overlijden prinses Juliana

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft besloten tot en met de begrafenis van prinses Juliana op een terughoudende manier de werkzaamheden voort te zetten. Dit betekent dat leden van het college in deze periode niet aanwezig zullen zijn bij bijeenkomsten met een feestelijk karakter.
Reeds in gang gezette openbare activiteiten worden niet stilgelegd. Wel wordt aan organisaties gevraagd rekening te houden met de situatie van deze dagen. Dat geldt ook voor nog van start gaande activiteiten georganiseerd door particuliere organisaties.
De gemeente hangt tot en met de dag van de begrafenis, met uitzondering van de zondag, de vlaggen op openbare gebouwen halfstok. De burgerij wordt uitgenodigd dit te volgen.

Om de inwoners van de stad in de gelegenheid te stellen hun medeleven met de Koninklijke familie te betuigen, wordt vanaf vandaag, maandag 22 maart, het officiële condoleance register neergelegd in het stadhuis en in het Stadskantoor. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Ook in de deelstadskantoren van Ulvenhout en de bibliotheek van Prinsenbeek zijn condoleance registers geopend, teneinde bewoners in de gelegenheid te stellen in de eigen woonomgeving hun medeleven te betuigen tijdens de openingstijden ter plaatse. Ook bestaat de mogelijkheid om via internet condoleances over te brengen via de website van het Koninklijk Huis www.koninklijkhuis.nl of www.condoleanceregister.nl.

Burgemeester Rutten heeft namens het stadsbestuur van Breda de condoleances overgebracht aan de koninklijke familie. Morgenochtend, 23 maart 2004, tekenen om 09.30 uur de leden van het college het condoleanceregister tekenen in het Stadskantoor.

Het carillon van de Grote Kerk speelt tot en met dinsdag 30 maart niet.
Voorafgaand aan de uitvaartdienst brengt Jacques Maassen, de stadsbeiaardier, een gepast programma ten gehore. Tijdens de uitvaartdienst (aanvang 12.30 uur) wordt de klok geluid.

Breda, 22 maart 2004