Gemeente Amersfoort

Burgemeester betuigt medeleven aan Koningin Beatrix Condoleanceregister voor Prinses Juliana geopend

datum: 22 maart 2004

Burgemeester Albertine van Vliet heeft vanochtend om 10.00 uur het condoleanceregister voor Prinses Juliana geopend. De vroegere koningin overleed afgelopen zaterdag, waarna de vlag voor het stadhuis halfstok is gehangen. De burgemeester karakteriseerde haar als een moderne en betrokken vorstin. Ze had een belangrijke samenbindende rol in de periode van de wederopbouw van ons land.

Condoleanceregister
Het condoleanceregister ligt in de Informatiewinkel in Stadsinformatiecentrum De Observant. Het kan getekend worden tot de dag van de uitvaartplechtigheid, dinsdag 30 maart. De Informatiewinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag ook van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.
Het is ook mogelijk om via de website www.koninklijkhuis.nl medeleven te tonen.

In een persoonlijke brief aan Hare Majesteit leeft de burgemeester in het bijzonder mee met Koningin Beatrix, die zo kort na het overlijden van haar man, Prins Claus, haar moeder heeft verloren.

Vlaggen
Tot en met de dag van de uitvaart, 30 maart, hangen de vlaggen voor het stadhuis, de brandweerkazerne en op de Onze Lieve Vrouwentoren halfstok, met uitzondering van zondag
28 maart. Het vlaggen is verplicht op rijksgebouwen. Uiteraard mag iedereen die dat wenst, de vlag halfstok hangen.

Representatieve activiteiten
De Nationale Boomfeestdag op 24 maart aanstaande is verplaatst naar 7 april. Dit betekent dat het planten van de Amaliaboom in het Park van de Tijden (Vathorst) niet doorgaat op 24 maart. Nadere informatie volgt.
Over het al dan niet doorgaan van andere activiteiten volgt nog nader bericht.