Gemeente Enschede

Enschede koerst af op stedelijke welzijnsinstelling


Enschede, 22-03-2004

Een professionele stedelijke welzijnsinstelling, met een sterke verankering in de vijf stadsdelen. Dat is de koers van het College van B&W met betrekking tot de organisatie van het welzijnswerk in Enschede. Die versterking van de welzijnsorganisatie moet het vele werk van vrijwilligers en medewerkers ten goede komen.

Uit gesprekken die wethouder Eric Helder inmiddels met de vijf bestaande welzijnsinstellingen alsmede met het specifiek jongerenwerk De Rots en met de Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) heeft gevoerd, blijkt dat de noodzaak tot verandering van de huidige situatie breed wordt gedeeld. Versterking van het welzijnswerk vraagt om een stevige organisatie.

Momenteel zijn er in Enschede vijf verschillende instellingen, die zich bezig houden met het wijkwelzijnswerk in hun stadsdeel. Daarnaast zijn er nog de stichting De Rots voor het specifiek jongerenwerk en de Stichting Enschedese Speeltuinen. Het is van belang om de krachten van deze instellingen te bundelen om in de toekomst goed antwoord te kunnen blijven geven op de ontwikkelingen die op het welzijnswerk afkomen.

De komende maanden zal er, in opdracht van de gemeente, samen met de betrokken instellingen een plan worden opgesteld om te komen tot één stedelijke welzijnsinstelling met stevige en herkenbare locaties in de stadsdelen. Streven is, dat op 1 juli 2004 duidelijk is hoe de nieuwe organisatie er uit zal zien.

---

Gepubliceerd op 22-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar