Socialistische Partij

`Nederland moet moord op Hamas-leider veroordelen'

22-03-2004 * De SP wil dat de Nederlandse regering, in navolging van onder meer de Britten en Fransen, haar veroordeling uitspreekt over de onwettige moord door Israël op Hamas-leider Sheik Yassin. "Dit is staatsterreur die met dezelfde kracht verworpen moet worden als alle andere terreur. Nederlands zwijgen zou ongepast zijn," stelt buitenlandwoordvoerder Harry van Bommel van de SP.

De moord op Yassin wordt door grote delen van de internationale gemeenschap veroordeeld. De Britse minister Straw noemt de moord `onwettig, onacceptabel en onrechtmatig'. Ook de Franse regering heeft de aanslag ondubbelzinnig veroordeeld. Van Bommel vindt dat ook Nederland zich moet uitspreken. "Na het bezoek van premier Sharon aan de Tempelberg, die de tweede Palestijnse intifada uitlokte, is dit de tweede kolossale misstap van de regeringsleider. Het resultaat is een escalatie van het geweld, waarvan zowel de Israëlische als Palestijnse bevolking het slachtoffer zal worden."

"Nederland moet zich tegen deze onwettige moorden uitspreken en zich ook binnen de EU en de VN hard maken voor een veroordeling. Ook zou minister Bot de Israëlische ambassadeur op het matje moeten roepen. Dit is niets anders dan staatsterreur en dat moet met dezelfde kracht verworpen worden als alle andere terreur."

Syndicatie RSS 2.0
XML? Wat moet dat nou weer?