Ministerie van Defensie


---


---



Overzicht sportweekend

22-3-2004 9:23:00

Hier vindt u de sportresultaten van dit weekend van Deborah Gravenstijn, Daniëlle Vriezema, Sonja Tol en Indra Angad-Gaur.

Deborah Gravenstijn
Judoka Deborah Gravenstijn heeft zich zaterdag (20 maart) in Rome geplaatst voor de Olympische Spelen. De 29-jarige won de bronzen medaille in de gewichtklasse tot 57 kg, waarmee ze vormbehoud toonde aan NOC*NSF. Luchtmachtofficier Gravenstijn was al genomineerd door haar derde plaats bij de wereldkampioenschappen vorig jaar in het Japanse Osaka. Na schutter sergeant Dick Boschman is eerste luitenant Deborah Gravenstijn de tweede militair die zich nu officieel voor Athene heeft geplaatst.

Gravenstijn versloeg in de eerste partij de Zweedse Maria Lindberg en in de tweede ronde de Amerikaanse Carrie Chandler. In de derde partij bleek de Spaanse Isabel Frernandez, de latere winnares in Rome, te sterk. In de herkansing versloeg Gravenstijn de Hongaarse Brigitta Szabo, daarna de Tsjechische Michaela Soukalova. In het duel om de bronzen medaille trof ze de Israelische Alice Schlesinger, die ook niet opgewassen bleek tegen de wilskracht van de luchtmachtofficier.

Daniëlle Vriezema
In Rome kwam in de gewichtsklasse tot 63 kg ook landmachtofficier Danielle Vriezema in actie. Ze behaalde een eervolle vijfde plaats, haar beste resultaat tot nu toe. Eerste luitenant Vriezema moet op de Europese ranglijst een top-5 positie innemen om een Olympisch startbewijs te verdienen. Pas na het Europees Kampioenschap medio mei wordt die ranglijst definitief opgemaakt. Volgende week neemt de judoka deel aan het A-toernooi in Talinn.

Sonja Tol
Degenschermster Sonja Tol (marine) heeft in Hoorn het nationale schermtoernooi om de VOC Cup gewonnen. De degenschermster gebruikte het toernooi als voorbereiding op de wereldbekerwedstrijd volgend weekend in Portugal. Deze bekerwedstrijd is dan de laatste test voor het Europees Olympisch kwalificatietoernooi in Gent op 17 april. Als de Haagse schermster de finale in Gent haalt is ze verzekerd van deelname in Athene.

Indra Angad-Gaur
Floretschermster Indra Angad-Gaur (luchtmacht) won in het Franse Reims een bronzen medaille. Het toernooi diende als voorbereiding op Sint Petersburg, waar volgende weekend een plaats bij de laatste acht bereikt moet worden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. foto: archieffoto Indra Angad-Gaur (Hennie Keeris)