INFLUENCE COMMUNICATIONS

Kamerlid Rijpstra geeft startschot Trappers

Persbericht tevens uitnodiging Lemmer, 16 maart 2004
Lemmer, 22 maart 2004

Rijpstra geeft startschot bij De Friesland Zorgverzekeraar voor Trappers

VVD Tweede-Kamerlid Jan Rijpstra geeft op 22 maart 2004 het startschot bij De Friesland voor de aftrap van Trappers, een nieuw fietsbeloningssysteem van Fietsmobiliteit b.v. Medewerkers van De Friesland zullen op 22 maart symbolisch aftrappen. Sportwoordvoerder Rijpstra pleit al jaren voor een integrale aanpak van de bewegingsarmoede in Nederland. 'Het Trappers-project stimuleert mensen de fiets te pakken naar het werk en maakt mensen bewust van het belang dat een gezonde levensstijl in alle opzichten loont', aldus Rijpstra. Naast De Friesland starten ook fietsfabrikant Giant en het TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg deze maand met Trappers.

Fietsbeloningssysteem Trappers
Trappers is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Ministerie van Financiën. Trappers heeft als doel het fietsen naar het werk te stimuleren. Het maakt het fietsgebruik onder werknemers meetbaar en daardoor beloonbaar. De fiets wordt voorzien van een tag (elektronisch zendertje) en bij de werkplek wordt een registratie-unit (ontvanger) geplaatst. Elke registratie levert de werknemers Trappers (punten) op, die de werknemers kunnen omzetten in cadeaus.

Bevorderen gezondheid
De Friesland kiest voor Trappers om de gezondheid binnen de organisatie te vergroten. 'Wij helpen mensen hun gezondheid te bevorderen, dat is onze nieuwe missie. Met Trappers willen wij met onze eigen organisatie beginnen met het bevorderen van de gezondheid van onze medewerkers', aldus Hans Feenstra, voorzitter van de Raad van Bestuur. Naast het bevorderen van de gezondheid van de werknemers, wil De Friesland met Trappers een oplossing bieden voor de parkeerproblematiek.

////////////////////////////////////////////////////// Einde bericht
---

Graag nodigen wij u uit om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn.
Het programma ziet er 22 maart als volgt uit:

13:00 uur ontvangst
13:30 uur aanvang minisymposium
14:30 uur startschot Trappers
15:00 uur afsluiting

Minisymposium (13:30 uur)
De officiële start van Trappers zal beginnen met een minisymposium. Fietsmobiliteit zal aan de aanwezigen een uitleg geven over Trappers. Een lid van het campagneteam FLASH vertelt over deze bewegingscampagne en gaat in op de Nederlandse Norm Bewegen. Naast De Friesland Zorgverzekeraar lichten ook afgevaardigden van Giant en het TweeSteden Ziekenhuis toe wat de beweegredenen zijn om Trappers te implementeren.

Startschot Trappers (14:30 uur)
Het startschot van Trappers zal rondom het bedrijfspand van De Friesland plaatsvinden. Hier gaan minimaal 100 werknemers van De Friesland, na een speech en het startschot van de heer Rijpstra, een rondje door de straten rondom het gebouw van De Friesland fietsen. Al fietsend trappen zij met veel rumoer de start voor Trappers af.

U bent van harte welkom bij deze primeur op 22 maart vanaf 13.00 uur!

Leden Comité van Aanbeveling:
Ed Nijpels, CvdK, provincie Friesland; Cees Broekhoven, voormalig directeur Rabobank Haarlemmermeer, lid provinciale staten Noord-Holland; Drs. Joop Goos, directeur 3VO; Ir. Rick Riemsdijk van Eldik, directeur Stichting Nationale Toekomst Prijs; Rob van Gijzel, ex-parlementariër; Andries Stokvis, voorzitter Ondernemers Vereniging Haarlemmemeer Zuid; Olof Suttorp, directeur patiëntenzorg Spaarne Ziekenhuis Heemstede/Hoofddorp; Ronald Naar, trainer P&O en bergbeklimmer; Jos van der Kooij, beleidsadviseur verkeer en vervoer Provincie Gelderland; Willem Bonestroo, adviseur Verkeer & Vervoer. Grontmij Vestiging Verkeer & Infrastructuur; Fred Wegman, directeur SWOV stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid; Joop van Meel manager duurzame mobiliteit en internationale zaken; Koen Schuiling, wethouder VVD, EZ, Soza, verkeer en vervoer Groningen; A.J.M van Westing, directeur NS Fiets; dr. C.M. Plug (Kees), directeur Lokale Milieukwaliteit en Verkeer bij VROM/DGM.