Dienstenbond CNV

Plannen Fortis Bank: test voor employabilitybeleid 20-03-2004

Op 12 april jongstleden was er een overleg tussen CNV Dienstenbond, haar collega-vakorganisaties en Fortisbank Nederland (FBN). Twee onderwerpen beheersten de agenda, te weten de gevolgen in Zeeuws Vlaanderen van de Europese Spaarrichtlijn en de gevolgen van de uitvoering van Direct Service Retail Banking.

De CNV Dienstenbond vindt dat nu FBN getest wordt op haar employabilitybeleid.
Is Fortisbank Nederland in staat medewerkers, die daar inmiddels voor opgeleid zijn, goed terecht te laten komen?

Door de nieuwe Europese Spaarrichtlijn, die per 1 januari 2005 ingaat, zullen met name de activiteiten van vestigingen in Zeeuws Vlaanderen drastisch afnemen. Geschat wordt dat van de 113 medewerkers er nog 13 in Zeeuws Vlaanderen bij Fortisbank kunnen blijven werken. Het nieuwe Sociaal Plan FBN is voor de boventalligen van toepassing. Dat betekent concreet dat medewerkers indien zij voor detachering kiezen niet in de WW terecht zullen komen. Daarnaast wil FBN nog bezien of er medewerkers terecht kunnen bij Fortisvestigingen in Belgie of Luxemburg.
Op 22 maart aanstaande zullen wij in Terneuzen met de betrokken medewerkers spreken en uitleggen wat het sociaal plan voor hen kan betekenen.

Retail Banking
Met betrekking tot Retail Banking wil FBN starten met een nieuw concept Direct Service. Dat heeft grote gevolgen, ten eerste zullen er functies vervallen en ten tweede zal de inhoud van de functies enorm wijzigen. Men zal starten met een pilotfase en wil na de zomer van 2005 overal dit concept hebben ingevoerd.
De CNV Dienstenbond heeft aangegeven dat voor haar uitgangspunt is dat medewerkers fatsoenlijk en conform afspraken behandeld worden.

Dat betekent dat wij heel kritisch zullen volgen of FBN echt werk maakt van haar employabilitybeleid. Dat beleid heeft ten doel om medewerkers zodanig op te leiden en te begeleiden dat zij inzetbaar blijven binnen het bedrijf. FBN heeft steeds aan de CNV Dienstenbond en de medezeggenschap aangegeven trots te zijn op haar employalitybeleid. Deze operatie zal wat de CNV Dienstenbond betreft de test zijn of dat beleid meer is dan mooie woorden.

Geen uitzendkrachten
Indien er sprake is van boventalligheid, dan is het sociaal plan van toepassing.
Wij hebben aangegeven niet te zullen accepteren dat uitzendkrachten en tijdelijke krachten, vaste medewerkers vervangen. Tevens zullen wij nooit een kwalitatieve selectie bij gelijkblijvende functies accepteren.

U zult begrijpen dat wij de uitvoering van bovenvermelde plannen en de gevolgen die dat heeft voor medewerkers nauwlettend zullen volgen. Wij zullen nooit accepteren dat medewerkers de dupe worden omdat FBN zich niet aan afspraken houdt c.q. het afgesproken beleid niet op een juiste manier heeft toegepast. Wij houden u op de hoogte, maar hopen ook dat u ons op de hoogte houdt.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga: email: i.wiersinga@cnvdibo.nl.