Gemeente Barendrecht

Condoleanceregister tekenen kan vanaf vandaag

Barendrechts Gemeentebestuur bedroefd
door overlijden Prinses Juliana

BARENDRECHT (Maandag 22 maart 2004) - Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders heeft met grote droefenis kennis genomen van het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana. Loco-burgemeester Kees Silvis: ,,Met het overlijden van Prinses Juliana verliest Nederland een zeer betrokken en toegewijde koningin maar vooral ook een lieve moeder voor iedereen. Prinses Juliana zal in onze herinnering en in onze harten voortleven als een hartelijke, sociaal bewogen en oprecht geïnteresseerde vrouw. Wij wensen de Koninklijke familie veel sterkte toe.''

Volgens het officiële protocol zullen op alle Nederlandse overheidsgebouwen tot en met de begrafenis van Prinses Juliana (dinsdag 30 maart) de vlaggen halfstok hangen. In Barendrecht geldt dat voor het gemeentehuis, het afvalaanbiedstation en de Watertoren. Verder roept het gemeentebestuur iedereen in Barendrecht op om, net als de gemeente, tot volgende week dinsdag de vlag halfstok te hangen. Het protocol schrijft daarbij voor dat dit gebeurt van zonsopgang tot zonsondergang. Bovendien is het niet de bedoeling dat er op zondag wordt gevlagd.

Condoleanceregister
Vanwege het overlijden van Prinses Juliana is er in het gemeentehuis van Barendrecht een condoleanceregister geopend. Dit condoleanceregister, dat vanmorgen onder meer getekend is door de leden van het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders, zal tot en met de dag van de bijzetting blijven liggen. Mensen die het register willen tekenen kunnen iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur en op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 terecht in het Barendrechtse gemeentehuis (Binnenhof 1). Na de begrafenis wordt het condoleanceregister aangeboden aan de Koninklijke familie. Daarnaast is er op de site van de gemeente (www.barendrecht.nl) de mogelijkheid om door te linken naar het officiële condoleanceregister op internet.

Koningin Juliana in Barendrecht
Bijna 25 jaar geleden - op 2 oktober 1970 - bracht de toenmalige Koningin Juliana een werkbezoek aan het oostelijk deel van het eiland IJsselmonde, een werkbezoek dat begon in Barendrecht. Foto's van het bezoek van Koningin Juliana aan Barendrecht zijn vanaf vandaag te zien op de gemeentelijke website.

Vergadering gemeenteraad, Boomfeestdag, Sportgala en Huldiging Jeugdkampioenen De voor maandag 29 maart geplande vergadering van de Barendrechtse gemeenteraad gaat als gevolg van het overlijden van Prinses Juliana niet door. Deze raadsvergadering zal nu gehouden worden op woensdag 31 maart, aanvang 20.00 uur. De vergadering van de commissie Middelen, die oorspronkelijk op die dag gehouden zou worden, wordt op een later moment ingehaald. Alle activiteiten en festiviteiten in het kader van de Nationale Boomfeestdag (24 maart 2004) worden hoogstwaarschijnlijk verplaatst naar woensdag 7 april. En ook is in overleg met de Sportstichting en de Stichting Evenementen Barendrecht besloten om de voor deze week geplande huldiging van de jeugdkampioenen (23 maart) en het sportgala (26 maart) niet door te laten gaan. Voor deze evenementen wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.

Marcel van Beusekom
Bureau Communicatie Gemeente Barendrecht
tel: 0180 - 698 246
mob: 06 - 52 35 06 25
fax: 0180 - 698 399
email: m.van.beusekom@barendrecht.nl