Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 22 maart 2004

(

Katwijk Badstraat/Voorstraat voetgangersgebied op zaterdag
De politie wijst erop dat er op zaterdag in de Badstraat en een gedeelte van de Voorstraat (vanaf de Louwestraat tot aan de Princestraat) niet gefietst of gebromfietst mag worden op de zaterdagen. In verband met het creëren van een gezellige winkelstraat zijn de gehele zaterdag deze gedeelten als voetgangersgebied bestempeld. Auto's worden middels paaltjes aan het begin van de Badstraatgeweerd uit het gebied.
Sinds enkele weken lopen er op zaterdag politiemensen door de winkelstraten om men ervan bewust te maken, dat het hier een voetgangersgebied betreft. Tot op heden is dat bij waarschuwen gebleven, de politie zal echter binnen nu en twee weken verbaliserend op gaan treden.


Katwijk - Auto over de kop

Een 20-jarige automobilist uit Rijnsburg sloeg op zondag 21 maart rond 00.35 uur op de Provincialeweg met zijn auto over de kop. Daarbij vernielde hij een bushokje en lichtmast. De bestuurder koos het hazenpad maar werd even later door de politie in de wijk Zanderij gewond aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het LUMC evenals zijn 19-jarige inzittende uit Rijnsburg. In verband met het bestaan van vermoedens van drankgebruik liet de politie van de bestuurder een bloedproef afnemen. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.


Lisse Mishandeling

Op zaterdag 20 maart omstreeks 01.15 uur fietste een 17-jarige man uit Lisse en een 16-jarige man uit Noordwijk over de Ruishorslaan. Zij werden toegeroepen door twee mannen van 16 en 18-jaar uit Lisse die later door de politie werden aangehouden. Hierna heeft er tussen de vier een woordenwisseling plaatsgevonden, gevolgd door een vechtpartijtje. Hierbij liepen er drie letsel aan het hoofd op. De twee aangehouden verdachten werden na verhoor heengezonden.


Rijnsburg - Jongen ernstig verwond door kogeltje luchtdrukwapen

De politie is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder een ongeval met een luchtdrukwapen een 17-jarige jongen uit Katwijk aan een oog ernstig verwondde. Op zaterdag 20 maart rond 15.00 uur raakte een kogeltje uit het wapen de jongen in het oog. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Daar kwam vast te staan dat hij het oog moet missen. Het incident speelde zich af op of nabij het erf van een woning aan de Hendrik ter Brugghenstraat. Meerdere jongeren waren daar aanwezig. Op enig moment kwam daar het luchtdrukwapen te voorschijn. Wat zich daarna heeft voorgedaan is nog onduidelijk. De politie heeft inmiddels een aantal jongeren uit Leiden over het incident gehoord.


Noordwijk 1000 Euro boete

Een 24 jarige man uit Nowa Deba, Polen, is zondag 21 maart omstreeks 16.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd nadat hij met zijn auto over de van de Mortelstraat had gereden. De man moest, na overleg met het openbaar ministerie, een boete betalen van 1000 Euro. Hij had namelijk een ademalcoholgehalte van 835. De man kreeg ook nog een rijverbod voor 10 uur.


Voorhout Fietser onder invloed

Een 39 jarige man uit Sassenheim heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed. De man reed op zijn fiets over het fietspad van de 's-Gravendamseweg en reed daarbij tegen een geparkeerde auto aan. De man bleek een ademalcoholgehalte van 895. De Sassenheimer kreeg een rijverbod voor 11 uur. Al eerder was hij zijn rijbewijs ingevorderd voor het rijden onder invloed.


Hillegom Aanrijding

Een 20 jarige Hillegommer is maandag 22 maart omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man was als bestuurder van een auto op de Wilhelminalaan tegen een paal op de rijbaan gereden. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek dat hij te veel gedronken had. Bij de ademanalyse had hij een ademalcoholgehalte van 545. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur.


Leiden Beroving taxichauffeur bij TV West

Naar aanleiding van een beroving van een taxichauffeur op zondag 8 februari jl. doet de Politie Hollands Midden op woensdag 24 maart een getuigenoproep na de nieuwsuitzending van TV West.
Rond 6.30 uur werd een Amsterdamse taxichauffeur aan de achterzijde van station Leiden CS beroofd van zijn portemonnee door twee passagiers. De taxichauffeur wilde met hen afrekenen, toen één van de twee mannen de portemonnee uit zijn handen rukte. De man ging ervandoor in de richting van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
De taxichauffeur rende achter deze man aan maar kon hem niet meer inhalen. Hij zag de tweede passagier wegrennen in de richting van het Poortgebouw van het LUMC. Even later zag hij deze tweede passagier met hoge snelheid uit de parkeergarage rijden in een donkerkleurige auto, type Peugeot 205.
Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.


Leiden - Verdachte van diefstal uit woning door bewoners aangehouden

De politie nam op zondag 21 maart rond 02.00 uur op de Groenhovenstraat van twee bewoners aldaar een 46-jarige man uit Rotterdam over die door hen was aangehouden. De bewoners betrapten de Rotterdammer bij een insluiping in hun studentenwoning. Daarbij wist hij een mobiele telefoon en een portemonnee te stelen. De verdachte is door de politie ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Leiden Beroving van handtas

Op vrijdag 19 maart omstreeks 21.00 uur heeft er een beroving plaatsgevonden van een 17-jarige vrouw uit Voorhout op de Haarlemmerstraat. De vrouw liep over de Haarlemmerstraat toen zij een klap in de rug kreeg. Hierop kreeg zij van dezelfde manspersoon een klap in haar gezicht waarna haar tas uit haar hand werd getrokken. De dader liep weg in de richting van de Spijkerboorsteeg. In de tas zat een portemonnee met een geldbedrag en make-up.


Leiden Aanhouding twee woninginbrekers

Hield de politie op zaterdag 20 maart omstreeks 12.25 uur twee mannen aan, een 44-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, op het Jaques Urlusplantsoen. Zij hadden even tevoren ingebroken in een woning aan het Jaques Urlusplantsoen door middel van openbreken van de voordeur. Uit de woning werden sieraden en een afstandbediening weggenomen. De goederen werden bij de verdachten aangetroffen. Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachten worden maandag 22 maart voorgeleid aan de Rechter Commissaris.


Leiden Rijden onder invloed

Op diverse locaties in Leiden werden er op zaterdag in de vroege ochtend diverse bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders reden onder invloed waarbij de hoogst gemeten uitslag 585 ug/l (limiet 220 ug/l) was. Een 30-jarige bestuurder uit Leiden weigerde mee te werken aan een blaastest. Van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Op zaterdag 20 maart omstreeks 14.30 uur werd op de Willem de Zwijgerlaan een 50-jarige bestuurder uit Leiden gecontroleerd omdat hij de gordel niet droeg. Hij bleek tevens onder invloed te verkeren en had een uitslag van 900 ug/ (limiet 220 ug/l). Van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.
In de vroege ochtend van zondag 21 maart kregen ook een drietal bestuurders een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De hoogst gemeten uitslag was 695 ug/l (limiet 220 ug/l) was voor een 44-jarige bestuurder uit Leiden. Van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.


Leiden/Alphen aan den Rijn Aanhoudingen

De politie heeft op vrijdag 19 maart een 32-jarige Alphenaar en een 52-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een auto en/of heling, woninginbraak. De twee reden op vrijdag 19 maart omstreeks 17.00 uur in het centrum van Alphen aan den Rijn. Agenten zagen de auto rijden en hielden de auto staande op de Willem de Zwijgerlaan. De auto viel op omdat zij met een onbekend vreemd kenteken rondreden. De verdachten werden gemaand naar het bureau te rijden waar een onderzoek werd ingesteld naar de auto. De auto, een Mercedes, bleek op woensdag 10 maart te zijn weggenomen vanaf de Hogewoerd in Leiden nadat de autosleutels uit de woning waren gestolen. In het verdere onderzoek werd op zondag 21 maart nog een 26-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van de woninginbraak. Uit de woning was een groot aantal goederen, zoals een computer, een telefoon, een fotocamera en een carkit weggenomen. In de woning van één van de verdachten werd een aantal van de goederen teruggevonden. De verdachten zijn allen in verzekeringgesteld en worden op maandag 22 maart voorgeleid.


Zwammerdam Woninginbraak

Vrijdag 19 maart werd omstreeks 10.30 uur ingebroken in een woning aan de Spoorlaan. Onbekenden hebben de schutting opengewrikt en zich door openbreken van een raam toegang verschaft in de woning. Zowel de woonkamer als een slaapkamer werden doorzocht. De bewoner mist onder andere sieraden en geld. Hij had bij thuiskomst twee onbekende mannen in de kamer zien staan. Deze waren echter al vertrokken toen de bewoner zijn woning binnenkwam.


Alphen aan den Rijn Opstootje

De politie heeft op vrijdag 19 maart omstreeks 22.20 uur een drietal mannen aangehouden op de Hooftstraat nabij een horecagelegenheid. Een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn die hierbij hand en hoofdletsel opliep, een 17-jarige man uit Leiden en een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De drie zouden onenigheid hebben gehad en zouden er over en weer klappen zijn uitgedeeld. Na te zijn verhoord werden de drie mannen op zaterdag 20 maart in de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.


Leiderdorp Aanrijding met gewonde

Op zaterdag 20 maart omstreeks 08.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Zijldijk tussen een Connexxionbus en een fietser. Een 36-jarige busbestuurster uit Noordwijk gaf geen voorrang aan de voor haar van links komende 42-jarige fietser uit Leiderdorp die over de Splinterlaan reed. Met rug-en nekletsel werd de fietser overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.


Alphen aan den Rijn Openlijke geweldpleging

Op zaterdag 20 maart omstreeks 03.00 uur heeft de politie 4 mannen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging op de Hedastraat. De verdachten variëren in de leeftijd van 18 tot 34 jaar allen komende uit Alphen aan den Rijn. Even tevoren had er een vechtpartij plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Julianastraat door twee groepen jongeren waarbij de jongeren de zaak werden uitgezet. Beide groepen jongeren troffen zich weer op de Hedastraat waarbij het weer ontaarde in een vechtpartij. De politie stelt een onderzoek in. De vier mannen werden in de loop van de middag heengezonden.


Nieuwkoop Rijden onder invloed

Reed de politie op zondag 21 maart omstreeks 02.45 uur achter een 33-jarige bestuurder uit Nieuwkoop over de Atoomweg toen zij zagen dat deze tegen een tweetal vuilnisbakken aanreed. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 560 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.


Alphen aan den Rijn Woninginbraken

Vrijdag 19 maart werd in de loop van de dag ingebroken in een woning aan de Surinamestraat. Men is binnengekomen door een bovenlichtje open te wrikken. Uit de kamer werd audioapparatuur weggenomen. Diezelfde dag is ongewenst bezoek geweest in een woning aan de Volkerak en aan de Keersluis. Van beide woningen werd een raam opengebroken en werd de woning doorzocht. Uit beide woningen zijn onder andere sieraden gestolen. Overigens is onlangs bij een andere woning aan de Volkerak geprobeerd in te breken.
Zaterdag 20 maart werd ingebroken in een woning aan de Krammer. De woning werd doorzocht en er werd ondermeer een digitale camera gestolen.


Zevenhuizen - Politie houdt verdachten van mishandeling aan

De politie hield op zondag 21 maart rond 02.30 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg twee Goudse jongeren van 16 en 18-jaar aan. De twee kregen het aan de stok met drie jongeren uit Capelle aan den IJssel. Een woordenwisseling liep uit op het mishandelen van de drie door ze te slaan en te schoppen. De jongeren uit Capelle deden aangifte. De politie nam de verdachten mee. Na het opmaken van een proces-verbaal werden ze in de loop van de zondagochtend weer op vrije voeten gesteld.


Gouda - Ongeval

Een 47-jarige automobilist raakte op zaterdag 20 maart rond 21.50 uur de controle over zijn auto kwijt nadat de man vermoedelijk te scherp instuurde vanaf de Provincialeweg de Goverwellesingel op. De auto belandde tegen een lichtmast. De brandweer moest de beknelde bestuurder bevrijden. De man werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De politie stelt een nader onderzoek in naar de omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De politie liet voor dit onderzoek van hem een bloedproef in het ziekenhuis afnemen. De man had kort voor het ongeval in Haastrecht stoptekens van agenten genegeerd en verhoogde zijn snelheid.


Stolwijk - Politie houdt verdachten van mishandeling aan

De politie hield op zondag 21 maart rond 02.40 uur in een uitgaansgelegenheid aan het Kerspelpad twee jongeren uit Stolwijk van 17 en één van 18-jaar aan. De drie kregen het om nog onduidelijke reden aan de stok met een 15-jarig meisje uit Bergambacht en een 18-jarige jongen uit Vlist. Daarbij deelden ze klappen uit. De twee deden aangifte van mishandeling. De politie nam de verdachten mee. Na het opmaken van een proces-verbaal werden ze in de loop van de zondagochtend weer op vrije voeten gesteld.


Waddinxveen Doorrijden na aanrijding

Op vrijdag 19 maart omstreeks 12.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Willem de Zwijgerlaan en de Juliana van Stolberglaan. Een 5 jarig meisje uit Waddinxveen stak samen met haar moeder de Willem de Zwijgerlaan over op het moment dat het verkeerslicht op groen stond. Een nog onbekende bestuurder reed over de Willem de Zwijgerlaan door vermoedelijk rood licht en raakte hierbij het fietsertje waardoor deze ten val kwam. Het meisje is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bestuurder.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Eenzijdige aanrijding

Op vrijdag 19 maart omstreeks 14.25 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Parallelweg zuid. Een 36-jarige bestuurder uit Gouda reed over de Parallelweg zuid toen hij de macht over het stuur verloor. Hij kwam hierdoor tot stilstand tegen een boom, nadat hij eerst nog een verkeersbord had geraakt. De bestuurder werd met been en armletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Beroving van handtas

Op vrijdag 19 maart omstreeks 21.05 uur heeft er een beroving plaatsgevonden van een 33-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. De vrouw liep vanuit het winkelcentrum Reigerhof over het Eendendaal toen zij van achteren werd gevolgd door een manspersoon op een gammele fiets. De fietser stopte naast haar en gaf haar een duw. Op het moment dat de vrouw uit balans raakte trok de dader een plastic tas uit de hand van het slachtoffer. De dader fietste hierop weg richting Zwanendaal. In de plastic tas zat een handtas, een portemonnee , bankpasjes alsmede een colbert. De politie stelt een onderzoek in.


Gouda Aanrijding met letsel

Op vrijdag 19 maart omstreeks 14.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een fietser op de Hanzeweg. Een 55-jarige bestuurder uit Gouda reed met zijn vrachtauto achteruit en zag een 51-jarige fietser uit Gouda over het hoofd die op het fietspad reed. De fietser kwam hierdoor ten val. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --