Persbericht

22 maart 2004

Lovells opent kantoor in Spanje

Het internationale advocatenkantoor Lovells, met 1.600 advocaten en 26 kantoren in Europa, Azië en de Verenigde Staten, gaat een kantoor openen in Madrid, Spanje, dat zal worden geleid door José Maria Balañá als managing partner. Het kantoor Madrid van Lovells zal in het najaar worden geopend.

Het openen van een Spaanse praktijk is een belangrijke en uitdagende stap in de verdere ontwikkeling van de Europese praktijk van Lovells, die in de voornaamste financiële en commerciële centra nationale en internationale juridische diensten van de hoogste kwaliteit biedt.

In lijn met het strategisch model voor Europa zal de Spaanse praktijk van Lovells zich richten op juridische diensten voor de zakelijke wereld in een aantal belangrijke praktijkgebieden aan zowel Spaanse als internationale cliënten. Zoals in elk van de Europese rechtsgebieden waarin Lovells actief is, zal de hoeksteen van de praktijk in Madrid worden gevormd door transactie-expertise op het gebied van de corporate en finance praktijk (met inbegrip van M&A en private equity, banking, herstructureringen en faillissementen, kapitaalmarkten en projectfinanciering). Lovells zal ook expertise bieden op een aantal belangrijke onderdelen van het ondernemingsrecht, zoals administratief recht, concurrentie, het oplossen van geschillen, arbeidsrecht, intellectuele eigendom, vastgoed en belastingrecht.

José Maria Balañá is een vooraanstaand advocaat op het gebied van ondernemingsrecht bij een van de top-advocatenkantoren van Spanje. Hij geniet een uitstekende reputatie als praktiserend jurist en is bij enkele van de meest opvallende transacties in de afgelopen jaren als adviseur opgetreden. Ook zijn leiderschap bij Cuatrecasas en als managing partner van een ander internationaal advocatenkantoor in Spanje hebben respect afgedwongen. Namens Lovells zei Lesley MacDonagh, managing partner van het advocatenkantoor:

"Spanje is een van de belangrijkste economieën van Europa en een belangrijke markt voor de pan-Europese praktijk van Lovells. In de persoon van José Maria Balañá hebben we de beste persoon gevonden om onze Spaanse praktijk op te starten. Hij beschikt over alle vereiste kwaliteiten: hij is een top-jurist en een uitstekend teamleider, hij is, net als wij, zo doordrongen van de noodzaak de klant de best mogelijke service te bieden en zijn benadering past bij de cultuur van Lovells, waar de nadruk ligt op samenwerking. Het is belangrijk dat onze Spaanse praktijk door een Spanjaard wordt geleid, maar Lovells is een internationaal advocatenkantoor en José Maria kan rekenen op de enthousiaste steun van zijn collega's van over de gehele wereld."

Hugh Nineham, hoofd van de corporate practice van Lovells, voegde daaraan toe:

"José Maria Balañá is een uitstekend jurist op het gebied van ondernemingsrecht en Lovells heeft een sterke international naam. Samen is dat een geweldige combinatie, waarvoor onmiddellijk veel belangstelling zal bestaan bij het bedrijfsleven, de private equity huizen en de investment bankers waarop de corporate praktijk zich zal richten. Dit is een markt die volop in beweging is - zo verwachten wij dat de private equity markt in de komende drie jaar zal verdubbelen. Wij zijn ervan overtuigd dat er veel vraag zal zijn naar pan-Europese expertise zoals die van Lovells."

José Maria Balañá, de toekomstige managing partner van Lovells' Spaanse praktijk, voegde hieraan toe:

"Lovells is een bijzonder sterke speler op de internationale juridische markt en ik beschouw het als een bijzondere eer te mogen toetreden tot het advocatenkantoor. Met onze Spaanse praktijk willen wij een breed scala aan diensten van uitzonderlijke kwaliteit op het gebied van ondernemingsrecht aanbieden aan nationale en internationale cliënten. Wij zullen alleen maar Spaanse advocaten van het hoogste niveau uitkiezen, die bekend zijn met de eisen van grensoverschrijdende activiteiten, om ervoor te zorgen dat wij het niveau van dienstverlening kunnen bieden waar Lovells wereldwijd om bekendstaat. Wij gaan in het najaar van start, maar bij het opbouwen van ons team is kwaliteit het belangrijkst."

Einde .

Extra informatie voor redactie op achterzijde persbericht.

Neem voor verdere inlichtingen en/of beeldmateriaal s.v.p. contact op met:

Marc Wallheimer, co-managing partner Amsterdam 020 55 33 600

John Pheasant
Lovells Regional Managing Partner, West-Europa +44 (0)20 7297 2646 john.pheasant@lovells.com
Hugh Nineham
Lovells Practice Stream Leader, Corporate +44 (0)20 7297 2361 hugh.nineham@lovells.com

José Maria Balañá, verkozen managing partner Lovells Spanje josemaria.balana@lovells.com

Fenella Gentleman, Lovells Director of Public Relations +44 (0)20 7296 2339

fenella.gentleman@lovells.com

Mariana Ferrari, Burson-Marsteller, Madrid +34 91 384 6746 mariana_ferrari@es.bm.com

http://www.lovells.com

Informatie voor de redactie

Over José Maria Bala

José Maria Balañá, 40, is een vooraanstaand advocaat ondernemingsrecht. Naast zijn moedertaal Spaans spreekt hij vloeiend Frans en Engels.

Hij heeft rechten en economische wetenschappen gestudeerd aan de Universidad de Barcelona, waarna hij zijn carrière voortzette bij twee vooraanstaande advocatenkantoren. Van 1986-1998 was hij verbonden aan Loeff, Claeys Verbeke in België en Spanje, laatstelijk als managing partner van hun kantoren in Spanje. In januari 1999 maakte hij met zijn team de overstap naar Cuatrecasas in Barcelona, waar hij in januari 2000 werd benoemd tot hoofd van de corporate en M&A praktijk in Madrid.

Hoogtepunten uit zijn adviespraktijk zijn onder meer: 2. Wanadoo, bij de overname van de Spaanse Internet Service Provider eresMas. 3. Energie E2, bij de overname van Cinergy Corp. met activiteiten in Spanje. 4. Vodafone, bij de overname van Airtel.
5. 3i bij een aantal private equity deals. 6. Liberty Mutual, bij de overname van de Spaanse activiteiten van Royal Sun & Alliance

José Maria Balañá's reputatie blijkt duidelijk uit zijn vermeldingen in de voornaamste gidsen voor de advocatuur: 2. Chambers Global meldt dat zijn collega's hem zien als een "energiek en dynamisch onderhandelaar " die door zijn cliënten wordt geprezen om zijn toewijding 3. The European Legal 500 refereert aan de "loyale steun" van zijn cliënten 4. Global Counsel noemt hem in de lijst van "Highly Recommended Individuals" Over Lovells

Lovells is het op vijf na grootste advocatenkantoor in Europa en het op zes na grootste advocatenkantoor ter wereld (Legal Business, november 2002), en heeft momenteel 344 partners, meer dan 1.622 juristen en een totaal van 3.200 mensen wereldwijd.

Het kantoor is als "Lovells" ontstaan op 1 januari 2000 als gevolg van de fusie van Lovell White Durrant en Boesebeck Droste, waarvan beide kantoren een lange en onderscheidende historie hadden. Sinds dat moment heeft het kantoor fusies afgerond met Ekelmans Den Hollander in Nederland en met Siméon & Associés in Frankrijk. In deze periode heeft Lovells ook kantoren geopend in Milaan, Rome en Shanghai, waarmee het totaal aantal kantoren wereldwijd uitkomt op 26 (exclusief Madrid). Naast het kantoor in Londen, zijn er zes kantoren in Azië, zes in Oost-Europa, vijf in Duitsland, twee in de Verenigde Staten, en zes kantoren in overige delen van West-Europa.

De verantwoordelijkheid voor de issues die voor de voortgang van de activiteiten zorgen, is vastgelegd in de International Executive. Dit orgaan, dat wordt voorgezeten door de Managing Partner, omvat de vijf Practice Stream Leaders en zes Regionale Managing Partners, de Financieel Directeur en een extern gekozen lid.

Spanje wordt gezien als onderdeel van Lovells' West-Europese regio, waarvan John Pheasant de regionale Managing Partner is. José Maria Balañá zal de lokale managing partner voor Madrid worden, met algehele verantwoordelijkheid voor de Spaanse praktijk. Hij rapporteert via John Pheasant aan de International Executive. Het bestaande kantoor in Allicante, dat zich bezighoudt met merkenissues binnen de Europese Gemeenschap en beschikt over 26 juristen en ondersteunde staf, blijft onder leiding staan van Verena von Bomhard, als lokale managing partner.

José Maria Balañá zal ook de leiding hebben over de ondernemingspraktijk in Spanje, en rapporteert in die hoedanigheid aan de International Executive, via Hugh Nineham, de Corporate Practice Stream Leader.

Einde