Politie Zuid-Holland-Zuid

22/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-03-2004 - Persberichten District I

TWEE GEWONDEN BIJ ONGEVAL
DORDRECHT- Twee personen zijn gewond geraakt tijdens een ongeval. Op zondagavond 21 maart reed een 44-jarige vrouw uit Ridderkerk over de A16 Oostbaan (even voorbij de Moerdijkbrug). De vrouw werd geraakt door een 24-jarige automobilist uit Gouda. Hierdoor raakte de vrouw weer een andere auto. De auto van de vrouw ging tollen en kwam uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Ook de 2 andere autos tolden over de weg en kwamen tegen de vangrail tot stilstand. Het is niet bekend wie de andere gewonde is. De hond van de vrouw werd per dierenambulance overgebracht naar haar huis. Haar auto werd weggetakeld.

ALCOHOL
DORDRECHT- Een 28-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van zondag op maandag 22 maart over de van Hoytemastraat. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.
HENDRIK-IDO-AMBACHT-In de nacht van zondag op maandag 22 maart werd een 35-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De man reed over de Antoniuslaan en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van 5 uur.

ONDERZOEK AFGEROND
Op 19 januari 2004 werd bij een supermarkt aan de Dubbelsteynlaan West in Dordrecht een snelkraak gepleegd waarbij gebruik was gemaakt van een gestolen auto. Hierbij werden op heterdaad twee mannen aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Dordrecht en een 30-jarige man uit Lunteren. Naar aanleiding van deze snelkraak werd een nader onderzoek ingesteld waarbij de mannen in verband werden gebracht met autodiefstallen en snelkraken van diverse apotheken en supermarkten in Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht. Deze strafbare feiten zouden allemaal zijn gepleegd in de maand januari van dit jaar.

De mannen zitten nog vast in voorlopige hechtenis.

MISHANDELING; MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 52-jarige man uit Dordrecht is mishandeld door een 36-jarige man uit Dordrecht. De 52-jarige heeft al enige tijd problemen met deze man. Op zondagavond 21 maart fietste de 52-jarige bij het tunneltje op de Dubbeldamseweg Zuid. De 36-jarige kwam voorbijrijden en stapte uit toen hij de 52-jarige zag. Hij sloeg de man diverse malen in het gezicht. Het slachtoffer hield er bloedingen en zwellingen in zijn gezicht aan over. Hij deed aangifte bij de politie. Toen de 36-jarige man later op de avond ook aangifte wilde komen doen op het politiebureau, hij had veel klachten over het slachtoffer, werd hij aangehouden. De man werd ingesloten.