Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht 22-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Hardrijder
NIEUWEGEIN Op zondagmiddag is een 40-jarige automobiliste uit Harmelen bekeurd voor te hard rijden. Omstreeks 10.25 uur reed de vrouw met 150 km/u over de Houtenseweg, waar 80 km/u was toegestaan. De vrouw werd staande gehouden en kreeg een bekeuring.

Verkeersongeval
POLSBROEK Op zondagavond heeft een 16-jarige jongen uit Polsbroek een ongeval gehad.

Omstreeks 19.35 uur reed de jongen op een bromfiets over de Noordzijdseweg, waar hij schrok van een voetganger. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en raakte in de grindberm. Hij viel van de bromfiets en kwam met zijn gezicht op het wegdek terecht. De jongen droeg geen helm en bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Hij is met kneuzingen en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis, waar hem een bloedproef is afgenomen ter bepaling van het alcoholgehalte.

Poging diefstal met geweld
VIANEN Op donderdagavond 18 maart heeft omstreeks 21.00 uur op de Hoekenstraat een poging diefstal met geweld plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Een 16-jarige jongen uit Vianen fietste over de Hoekenstraat en stopte hier even om zijn verlichting aan te doen. Op dat moment kwam een zwarte auto zonder verlichting aanrijden. De auto stopte, waarna de fietser door twee verdachten diverse klappen en schoppen kreeg, waarna hem werd verzocht zijn geld af te geven. Kort hierna stapte het tweetal zonder buit weer in de auto en reden met hoge snelheid weg. Op dat moment stopte ook een ouder echtpaar, die zich over de jongen ontfermden.

Het signalement van de twee verdachten luidt als volgt:

Jongen 1: Jongen van ongeveer 17 jaar oud, getinte huidskleur. Zwart haar haar met lente ong. 4 cm lang. Hij droeg het haar in plukjes met wax naar achteren. De jongen had een normaal postuur en was ongeveer
1.77 m. lang. Hij droeg een korte bruine leren jas.

Jongen 2: Jongen van ongeveer 17 jaar oud, getinte huidskleur. Lengte iets langer dan 1.77 m. Hij droeg een donkere pet en had zwart krullend haar tot halverwege zijn nek. Hij droeg een korte bruine leren jas aan met een lichtkleurige bontkraag. Hij droeg een zwarte joggingbroek met daarop een merknaam in witte letters.

De recherche van district Lekstroom is op zoek naar getuigen en wil tevens graag in contact komen met het echtpaar, telefoon 0900 8844.

Ramkraak
VIANEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een ramkraak plaatsgevonden bij een tankstation aan de Prins Bernhardstraat.

Omstreeks 03.25 uur reed een zwarte Ford Escort met kentekenplaat RD-VN-21 drie keer tegen de pui van het tankstation. Na de derde poging ontstond een opening en liep de bijrijder het tankstation binnen. Hierna reden de twee verdachten weg in de richting van de Rijksweg A2 met als buit een onbekende hoeveelheid rookwaar. Uit onderzoek is gebleken dat de auto eerder deze avond in Almere in de Muziekwijk was gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Signalement van de verdachten:
Twee blanke jongens van ongeveer 18 tot 20 jaar. De bijrijder droeg een driekwart jas met capuchon.

De politie van district Lekstroom is op zoek naar getuigen van de ramkraak of de diefstal van de auto: 0900-88 44.

Inbraak
VIANEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel aan de Voorstraat.

Omstreeks 02.25 uur ging het inbraakalarm in het pand af, waarna de politie snel ter plaatse kwam. Bij het pand aangekomen, bleek een verdachte te hebben ingebroken op de eerste etage van het pand. Uit onderzoek bleek dat er niets was meegenomen.

Signalement verdachte:
Man/vrouw met lengte ong. 1.75/1.80 m. lang, hij/zij droeg zwarte kleding.

De politie van district Lekstroom is op zoek naar getuigen: 0900-88 44.

Inbraak en brandstichting
VIANEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een school aan de Hazelaarstraat.

Omstreeks 03.45 uur ging het inbraakalarm in de school af. Ter plaatse gekomen, zagen politieagenten dat een raam was ingeslagen. De vitrage hangend voor dit raam, was in brand gestoken. Nadat de brand was geblust, kon het pand onderzocht worden, maar de verdachten waren al gevlucht. Het is nog onduidelijk of er iets ontvreemd is. De brand heeft weinig schade veroorzaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De politie van district Lekstroom is op zoek naar getuigen: 0900-88 44.