Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 22-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Insluiping

AMERSFOORT In de nacht van zondag 21 op maandag 22 maart werden twee mannen aangehouden na een insluiping.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat op het Stationsplein twee mannen in een pand liepen die daar niet thuishoorden. Ter plaatse zagen politiemensen dat een roldeur van het pand openstond en zij troffen twee mannen, 25 en 27 jaar oud en beiden afkomstig uit Groningen, in het pand aan. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De verdachten en het onderzoek worden overgedragen aan de Spoorwegpolitie, daar het gebied onder hun verantwoordelijkheid valt.

Autobrand

AMERSFOORT Op zondag 21 maart is een auto uitgebrand.

Rond 23.00 uur kregen de brandweer en politie de melding van een autobrand op de Birkt. De brandweer had de brand snel onder controle. Gezien de sporen wordt er vanuit gegaan dat de auto in de brand is gestoken. Het voertuig, een rode Volkswagen Golf, bleek eerder die dag op de Van Dillewijndreef in Amersfoort te zijn gestolen. De 45-jarige Amersfoortse eigenaar van de Golf had zijn auto rond 16.00 uur op de parkeerplaats nabij de garageboxen aan de Dillewijndreef geparkeerd.

De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen van de diefstal van de auto op de Dillewijndreef of van de brandstichting op de Birkt contact op te nemen met het district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

AMERSFOORT De politie heeft op zondag van 19.45 uur tot 21.00 uur een fietsverlichtingscontrole op de Geintunnel gehouden. Zeven fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was en een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Standaard vergeten

AMERSFOORT Op zondag 21 maart raakte een motorrijdster gewond.

Rond 18.00 uur nam een 32-jarige motorrijdster uit Amersfoort een bocht op de kruising van de Utrechtseweg Stadsring. Doordat zij haar zijstandaard niet had ingeklapt, raakte de motor uit balans en botste zij tegen een verkeerslicht. Het is onbekend welk letsel zij daarbij opliep.

Ongeval in zwembad

LEUSDEN Op zondag 21 maart is een 5-jarig jongetje uit Amersfoort bijna verdronken.

Rond 13.40 uur ontsnapte het jongetje in het zwembad in Leusden kort aan de aandacht van zijn 43-jarige Amersfoortse vader. Enkele jongelui van 13-14 jaar oud waren aan het spelen in het diepe bad. Daarbij zag één van hen het jongetje op de bodem liggen en één van de anderen, een 13-jarige jongen uit Leersum, is in het water gedoken, heeft het jongetje naar boven gebracht en zij hebben hem op de kant gelegd.

Toegesnelde badmeesters hebben het slachtoffertje direct meegenomen naar het kantoortje. Daar bleek dat hij geen hartslag meer had en er werd gestart met reanimatie. Dit had resultaat en toen politiemensen ter plaatse kwamen, had het jongetje weer hartslag en was bij kennis.

Het jongetje is per ambulance naar een Meander-ziekenhuis in Amersfoort gebracht en is later overgebracht naar het UMC in Utrecht. Zijn toestand was zondagavond stabiel.

Ruzie

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart kregen jongelui ruzie met elkaar. Eén verdachte werd aangehouden.

In de nachtelijke uren kregen twee groepen jongelui op de Lavendelstraat woorden met elkaar. Daarbij zou een 24-jarige man uit Soesterberg geslagen zijn, maar hij wist niet door wie en had geen noemenswaardig letsel. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de groepen uit elkaar. Politiemensen bleven hen volgen en zagen dat de 24-jarige man tezamen met enkele vrienden het groepje begon uit te dagen. Weer werden de partijen door de politie gescheiden.

Rond 05.40 uur liep één van de groepjes op de Molenstraat. Plotseling stopte er een taxi naast hen en de passagier, de 24-jarige Soesterberger, stapte uit. Hij liep op één van de jongens van het groepje af en gaf hem een vuistslag in het gezicht. Politiemensen zagen het voorval gebeuren en de Soesterberger werd aangehouden. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Meppel liep een dikke lip op en deed aangifte van mishandeling. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Aanhoudingen bij grote alcoholcontrole

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart heeft de politie in het kader van de campagne "Bob of Bon?" op de Heiligenbergerweg, Barchman Wuytierslaan, Hogeweg, Kleine Haag en Molenstraat alcoholcontroles gehouden. Van de 916 gecontroleerde bestuurders, werden 26 bestuurders aangehouden op basis van de blaastest op straat. Ademanalyse op het bureau leverde 20 processen-verbaal op.

Een 30-jarige verdachte uit Amersfoort weigerde op de Hogeweg medewerking, pleegde verzet en kreeg daarvoor proces-verbaal. Hij blies uiteindelijk toch: 600 ug/l, het hoogste gemeten aantal van die avond. Ook een 25-jarige verdachte uit Soest weigerde in eerste instantie zijn medewerking op de B. Wuytierslaan; hij blies 365 ug/l. Eén verdachte (geg. onbekend) reed zonder rijbewijs en APK-keuring. Bij een aanrijding op de Ringweg Kruiskamp omstreeks 22.30 uur had de 50-jarige bestuurder uit Amersfoort de plaats van het ongeval verlaten. De bestuurder werd echter al snel achterhaald en blies 390 ug/l. 30 Bestuurders probeerden in het zicht van de controleplek te keren. Daarvan bleek van 3 bestuurders direct waarom: zij hadden teveel gedronken.

Aan de controle werkten 30 politiemensen van het district Eemland zuid, het Bureau Verkeer Onder Controle, de vrijwillige politie en de KMAR mee. Ook het Bob-promotieteam was aanwezig.