Politie Groningen

Persberichten maandag 22 maart 2004

Provincie Groningen 22-03-2004 -

Groningen: aanhouding diefstal jassen
Een 49-jarige inwoner van Groningen is zondagavond aangehouden voor de diefstal van één of meer jassen uit de garderobe van de bioscoop aan de Poelestraat in de stad. Oplettende personeelsleden zagen de man uit de garderobe komen met een jas die kennelijk niet van hem was. Tevens zou hij een fles wijn meenemen. Eerder was de melding ook al gedaan dat er jassen weg waren, reden waarom de politie werd gewaarschuwd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: gevaarlijk rijgedrag, rijbewijzen ingevorderd De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige inwoner van Winsum en een 27-jarige inwoner van Baflo. Beiden gedroegen zich gevaarlijk op de Winsumerweg bij Groningen waar ze in hun personenautos naast elkaar reden en probeerden elkaar van de weg te drukken. Dit gebeurde ook nog op een gedeelte langs het Van Starkenborgkanaal waar een ononderbroken streep aangeeft dat er niet ingehaald mag worden. In Winsum kreeg de onopvallende
politiepatrouille de twee automobilisten te pakken. Ze moesten hun rijbewijzen inleveren. Tevens krijgen ze een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag. Betrokkenen raakten geïrriteerd bij het inhalen waarbij de een naar links ging toen de ander aan het inhalen was. Daarna bleven ze elkaar lastig vallen hetgeen gevaarlijke situaties opleverde.

Groningen: rijbewijs kwijt na snelheidsoverschrijding
Een 53-jarige automobilist uit Hoogezand is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij met een snelheid van 102 km/u reed over de Europaweg in Groningen waar maximaal 50 was toegestaan. Hij werd zondagmorgen omstreeks 11.00 uur gecontroleerd.

Delfzijl: man (22) aangehouden voor vernieling
De politie hield zondagavond een 22-jarige man uit Delfzijl aan op de Kleine Belt in Delfzijl voor vernieling van een voorruit van een woning. Er was al eerder trammelant bij de woning geweest en de aangehouden man werd verdacht van het vernielen van een ruit van de voordeur van een familielid. Na verhoor kreeg de man een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Hoogezand: gecontroleerde man moet nog zitten
Bij een controle op de Erasmusweg in Hoogezand zondagnacht werd een 30-jarige automobilist uit Hoogezand betrapt op het rijden met een verlopen rijbewijs. Bij nadere controle bleken er meerdere boetes tegen hem open te staan waaronder een onherroepelijke gevangenisstraf van 21 dagen. De man is overgedragen aan de parketpolitie voor het uitzitten van zijn straf.

Snelheidscontroles
Op de Meenteweg in Schildwolde werden zondag 50 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Twee reden boven de limiet van 50 km per uur. Een 36-jarige automobilist uit Buinerveen reed met een snelheid van 97 km per uur langs de controlepost. Op de Hoofdweg in Schildwolde werd een 60-jarige automobilist uit Sappemeer met de lasergun geklokt op 87 km per uur. De man negeerde meerdere stoptekens en werd bij zijn woning achterhaald. Daar gaf hij een agent nog een duw waarna hij werd aangehouden. Op het bureau kreeg de man meerdere bekeuringen.