Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bemmel - jongeren opgepakt na mishandelen Bemmelnaar
Publicatiedatum: 22-03-2004

Twee jongens van 15 en 18 jaar uit de gemeente Lingewaard zijn zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige Bemmelnaar. Even voor acht uur zondagavond werd bij de politie een vechtpartij gemeld op de carpoolplaats aan de Houtakker in Bemmel. Agenten troffen daar even later een groepje jongeren aan, waaronder het 15-jarige slachtoffer. Die verklaarde zojuist zonder enige aanleiding te zijn geslagen, waarbij hij enkele verwondingen had opgelopen. Onderzoek aan de hand van getuigen wees in de richting van de beide verdachten, die daarop later zijn aangehouden. De toedracht van de vechtpartij wordt nog nader onderzocht. De politie sluit niet uit dat er nog meer jongeren bij de vechtpartij waren betrokken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lobith - brievenbus vernield: twee verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 22-03-2004

Kort nadat zondagnacht op de Graaf Reinaldstraat in Lobith een brievenbus was vernield heeft de politie twee verdachten kunnen oppakken. Beide verdachten, een 24-jarige Lobithenaar en een leeftijdsgenoot uit Herwen werden in de directe omgeving aangetroffen. In de nacht van zaterdag op zondag waarschuwde een getuige de politie nadat hij gezien had dat het duo de brievenbus zou vernielen. Ook zou er met poststukken worden gegooid. Agenten die na de melding een onderzoek instelden troffen de beide verdachten even later aan, aan de hand van een goede persoonsbeschrijving. Een aantal poststukken is veiliggesteld, maar door de harde wind kon niet voorkomen worden dat er een aantal postsstukken zijn weggewaaid. Beide verdachten bekende later hun aandeel en verklaarden uit baldadigheid en onder invloed van alcohol te hebben gehandeld. In overleg met justitie kregen zij een boete opgelegd. De Lobithenaar kreeg een boete van 370 euro, omdat hij de brievenbus zou hebben kapot getrapt, bovendien zou hij uit een van de poststukken geld gehaald hebben. Het geld is inmiddels weer boven water. De Herwenaar kreeg voor zijn aandeel in de zaak een boete van 270 euro. Niet betalen van de boete heeft een gang naar de rechter tot gevolg. Door TPG post is inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - proces-verbaal na doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 22-03-2004

Tegen een 37-jarige automobilist uit Arnhem is zondagnacht proces-verbaal opgemaakt wegens het doorrijden na een ongeval op de A-325 ter hoogte van Elst. Twee automobilisten meldden rond half vier 's nachts dat ze schade hadden opgelopen als gevolg van diverse achtergelaten auto-onderdelen die op de rijbaan verspreid lagen. Agenten op onderzoek stuitten inderdaad op een hoeveelheid auto-onderdelen, waaronder ook een kentekenplaat. Op de nabij gelegen carpoolplaats werd de bijbehorende auto, flink beschadigd en zonder bestuurder aangetroffen. Het spoor leidde uiteindelijk naar de 37-jarige Arnhemmer, die kort te voren zelf door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail zou zijn gereden. Door deze aanrijding waren diverse onderdelen van zijn auto op de rijbaan terecht gekomen, waardoor later twee andere auto's schade opliepen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - hennepplantage opgerold

Publicatiedatum: 22-03-2004

De politie heeft zondagochtend in een woning in Duiven een hennepplantage opgerold. In een schuur achter de woning werden ruim 200 hennepplanten en de gebruikelijke kwekerijattributen aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en werden later vernietigd. Tegen de bewoner van het pand, die binnen werd aangetroffen, een 37-jarige Duivenaar, is proces-verbaal opgemaakt. Bij het onderzoek is niet gebleken van illegale stroomafname.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - mogelijk straatrace de kop ingedrukt

Publicatiedatum: 22-03-2004

De politie heeft zondagavond op een industrieterrein in Duiven mogelijk een illegale straatrace de kop ingedrukt. Een getuige meldde omstreeks kwart over negen een grote groep jongeren met auto's zich had verzameld op een parkeerterrein. Agenten troffen daar korte tijd later een veertigtal auto's aan. Van een straatrace is de agenten niets gebleken. Wel kregen vier bestuurders een bon omdat ze tegen het verkeer in reden. Na het politieoptreden vertrok de groep weer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede; 240 euro boete voor beledigen agente

Publicatiedatum: 22-03-2004

Een 20-jarige Arnhemmer heeft 240 euro boete gekregen, omdat hij op 22 februari jongstleden op de Nieuwe Kazernelaan in Ede een politieagente heeft beledigd. De man zat daar in een auto na een ruzie met een vriend van hem. Omdat hij het koud kreeg, wilde hij worden weggebracht. Toen dit naar zijn zin niet snel genoeg gebeurde, moesten de agenten het ontgelden. De man heeft het feit bekend. Hij zegt geen spijt van het incident te hebben. Wel baalt hij er van dat alles zo gelopen is. De boze Arnhemmer heeft naar aanleiding van het incident dan ook een nacht in een politiecel door moeten brengen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221