AutoRai

22-3-2004

Mitsubishi partner in veiligheid van KNAF

Mitsubishi is voor het rallyseizoen 2004 de partner in veiligheid van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF). Gedurende het hele seizoen heeft de KNAF de beschikking over een Mitsubishi Outlander die dienst zal doen als Safety Car tijdens de diverse rallysport evenementen.

De opvallende KNAF-Outlander komt voor het eerst in actie op 19 en 20 maart tijdens de Van Staveren Zuiderzeerally.

Eric Noort, voorzitter van de KNAF BSR (bestuur sectie rallys) en mede verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens de rallys, vertelt: Met de Outlander inspecteren veiligheidsofficials van de KNAF het complete rallyparcours. Dat gebeurt ongeveer drie kwartier voor de start van de eerste auto. De officials kijken naar onder meer de plaatsing van de linten, de positie van de toeschouwers en dergelijke. Bij de rallysport draait het om snelheid maar het belangrijkst is de veiligheid van het publiek, de rijders, de officials en de teams. Daaraan is alles ondergeschikt. We controleren met de Outlander elke kilometer van elke proef tijdens de evenementen. Veiligheidsinspecteurs van de KNAF bezoeken met de Mitsubishi ook rallysprints en andere locaties, zoals kartbanen.

Vermogen, snelheid en controle
Het merk Mitsubishi is onlosmakelijk verbonden met de rallysport. Internationaal neemt Mitsubishi met de Lancer WRC04 deel aan het World Rally Championship en met een Pajero Evolution aan het Cross Country Rallykampioenschap. Met dit partnership met de KNAF wil Mitsubishi laten zien ook de Nederlandse rallysport een warm hart toe te dragen. Zowel aan de rallysprints als aan het Nederlands Rallykampioenschap het Hypohuis Open nemen immers zeer veel Mitsubishis deel, zegt Willem Jan Oosterveld, Manager Communication & PR bij Mitsubishi Motor Sales Nederland over de samenwerking.

De keuze om juist de veiligheid van de sport te ondersteunen is weloverwogen. Oosterveld: Vermogen en snelheid alleen zijn in de rallysport niet voldoende, het gaat juist om controle. Mitsubishis die worden ingezet voor deze tak van sport zijn eigenlijk toonbeelden van actieve veiligheid met zaken als geavanceerde vierwielaandrijving. En veiligheid is een essentieel onderdeel voor het voortbestaan van deze fantastische tak van sport.

De beschikbaarheid van de Mitsubishi Lancer Evolution VIII, via de officiële dealer met drie jaar fabrieksgarantie, speelt eveneens een belangrijke rol bij de betrokkenheid. Oosterveld: We kunnen nu met recht zeggen dat de autos waarmee gereden wordt ook te koop zijn bij de Mitsubishi-dealer.

Mitsubishi in de rallysport
Mitsubishi heeft internationaal een imposante erelijst. In de jaren negentig werd Tommi Makinen vier keer op rij wereldkampioen in het World Rally Championship (WRC) met de Lancer Evo. Na een jaar sebattical is Mitsubishi dit seizoen weer terug in het WRC met de bedoeling om volgend jaar voor een serieuze podiumplaats te gaan. Ook behaalde Mitsubishi met de Pajero Evolution dit jaar de negende overwinning in de befaamde Dakar Rally.