Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Illegaal gokhuis opgerold

Meerdere aanhoudingen, gokkasten in beslag genomen

Enschede

Naar aanleiding van politie-onderzoek is in de nacht van zondag 21 op maandag 22 maart een illegaal gokhuis opgerold. Het gokhuis bevond zich op de bovenverdieping van een horeca-gelegenheid aan de Brinkstraat. Bij het oprollen van het gokhuis waren naast de politie ook de gemeente en de belastingdienst betrokken. Een 26-jarige man uit Enschede is als hoofdverdachte aangehouden, een 52-jarige man is aangehouden als medewerker van het illegale gokhuis. Ook hij is afkomstig uit Enschede. Deze twee zijn in verzekering gesteld, in afwachting van het verdere onderzoek. Daarnaast zijn in totaal negen klanten aangehouden die allen na verhoor naar huis mochten. De aanwezige apparatuur, waar onder 18 niet-goedgekeurde gokkasten, is in beslag genomen, evenals enkele duizenden euro's aan geld. (bps: 04-017062)

Dronkenmansrit door Enschede

Aanhouding is het gevolg

Enschede

Een oplettende automobilist is er rond 20.30 uur op zondagavond getuige van hoe een andere automobilist er vreemd rijgedrag op na houdt. Beide auto's rijden op dat moment over de Haaksbergerstraat. Wanneer de vreemd rijdende auto op de Broekheurnerweg rijdt, aan de linkerkant van de straat, schampt hij een tegenligger die bij die aanrijding schade oploopt en de linkerspiegel verliest. Ondanks deze aanrijding vervolgt de bestuurder zijn rit over de Singels, hoofdzakelijk over de linkerrijbanen. Op de Burgemeester van Veenlaan volgt opnieuw een aanrijding, dit keer met als gevolg behoorlijke schade aan de tegenligger: de linkerzijde wordt geschampt en zelfs het achterwiel van de aangereden auto raakt lek. Ook de veroorzaker zelf loopt schade op, maar ondanks een lekgereden linkervoorband rijdt hij verder richting de zuidwijken. Na korte tijd beëindigd de automobilist zijn rit en parkeert hij zijn auto aan de Vlierstraat en verdwijnt in een woning. Getuigen van de rit schakelen de politie in, die de man aanhouden. Op het politiebureau wordt een ademanalyse gedaan: 1,5 prom. Zijn rijbewijs in ingenomen. Het gaat om een 34-jarige man uit Enschede. (bps: 04-034881)

Drie auto's gestolen

Enschede en Bentelo

Bij een garagebedrijf aan de Bentelosestraat is een blauwe Volvo 850 TDI weggenomen. Kenteken PT-XR-95. Gestolen in de periode van zaterdagavond en zondagochtend 21 maart. Aan de Wulpstraat in Enschede is een blauw metallic Fiat Uno weggenomen. Kenteken GV-SB-67. Gestolen in de periode van zaterdagavond en zondagochtend 21 maart. Aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Enschede is een blauwe Fiat Uno weggenomen. Kenteken HS-PR-61. Gestolen in de periode van zaterdagavond en zondagochtend 21 maart. (bps: 04-034812/034729/034735)

Overval verijdeld

Hard gillen schrikt af

Enschede

Omstreeks 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag 22 maart liep een echtpaar over de Gemeentewerfstraat. Zij kwamen uit de binnenstad. Opeens doken twee mannen op, waarvan er een een arm om de nek van het mannelijke slachtoffer (50 jaar) klemde. De dader drukte een vuurwapen in zijn zij. Door het gegil van mevrouw (44 jaar) staakten de beide daders hun "overval" en sloegen op de vlucht richting de Molenstraat en verder richting Muziekcentrum. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van dit voorval. Tijdens het voorval droegen de mannen bivakmutsen. De ene dader was stevig gebouwd, lengte ongeveer 1.80- 1.85 m. (bps: 04-034921)

Brute aanrijding

Veroorzaker rijdt door

Enschede

Zondagavond omstreeks 18.15 uur is een 38 jarige man uit Enschede aangereden op een parkeerterrein aan de achterzijde van het MST, lokatie Ariensplein, aan de Emmastraat. Het slachtoffer liep naar zijn geparkeerde auto, en zag dat een klein type auto zijn uitgang blokkeerde. Hij gebaarde naar de bestuurder van die auto dat hij van plan was het terrein te verlaten. Daarop reed de bestuurder van de andere auto met hoge snelheid op hem af en raakte hem volop. Het slachtoffer viel en de dader reed weg. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. (bps: 04-034865)

Inbraak in winkel

Dader ontkomt

De Galerij, Almelo

Omstreeks 2.50 uur in de nacht van zondag op maandag 22 maart horen voetgangers glasgerinkel bij een parfumerie aan De Galerij. De getuigen zien een man weglopen die vervolgens op de fiets wegrijdt in de richting van het Marktplein. De man heeft twee plastic tassen bij zich. Wat er precies uit de winkel is weggenomen, is nog niet bekend. Signalement: blanke man, 1.75 m. lang, donkere jas, donkere muts, twee plastic tassen bij zich, waarvan een van de Edah. (bps: 04-034932)

Wilma van Raalte: 053-4555588

---- --