Gemeente Alkmaar


Condoleanceregisters Alkmaar geopend

In Alkmaar zijn sinds maandag 22 maart 12 uur condoleanceregisters opengesteld in verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden.

Bezoek aan Alkmaar

Juliana heeft tijdens haar lange regeerperiode meerdere malen Alkmaar bezocht. Zo was zij op 8 oktober 1973 aanwezig tijdens de viering van het Alkmaars Ontzet .
HKH Juliana2

De registers kunnen worden getekend in het Stadhuis aan de Langestraat, in de publiekshal van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein en in Dienstencetrum De Mare. De registers zijn toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van de locaties. De registers zijn geopend tot en met dinsdag 30 maart, de dag van de uitvaart. Daarnaast is het mogelijk om via het internet, onder meer www.koninklijkhuis.nl, een condoleanceregister te tekenen.

Vlaggeninstructie en carillonbespeling
Het Alkmaarse gemeentebestuur heeft burgers, instellingen, organisaties en bedrijven die hun rouw via vlagvertoon tot uitdrukking willen brengen verzocht de officiële richtlijnen te volgen: de vlag
-zonder wimpel- halfstok tussen zonsopgang en zonsondergang. Met uitzondering van de zondag is vlagvertoon toegestaan op alle dagen tot en met de dag van de uitvaart. Klokluiden is alleen toegestaan op de dag van de uitvaart-dienst.

Verder heeft het gemeentebestuur besloten op die dag, dinsdag 30 maart, de klok van de Grote Sint Laurenskerk te luiden van 12.00 - 12.15 uur. Voor stadsvlaggen zijn geen officiële richtlijnen uitgegeven. Het gemeentebestuur stelt het op prijs als de Alkmaarse bevolking, gezien deze bijzondere omstandigheid, de Alkmaarse stadsvlag niet uitsteekt tot en met de dag van de uitvaart. De carillonbespelingen worden tot en met 30 maart aangepast.

De burgemeester van Alkmaar, mevrouw drs. M van Rossen, heeft maandag 22 maart als het condoleanceregister op het stadhuis getekend.

Openingstijden condoleanceregisters:

* Stadhuis, Langestraat 97: maandag t/m vrijdag van 08:30 - 17.00 uur

* Stadskantoor, Mallegatsplein 10:
maandag tot 16.30 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 - 16.30 uur én op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.
* Dienstencentrum De Mare, Laan van Straatsburg 2 (Alkmaar-Noord): maandag tot 16.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 16.30 uur, donderdag van 09.00 - 12.00 uur én op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

22 maart 2004