1e persbericht van maandag 22 maart 2004

Eindhoven 22-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van diefstal bromfiets aangehouden

Na een melding van een getuige die zag dat twee mannen een bromfiets wegnamen vanaf het Stationsplein stelde de politie zondagavond een onderzoek in de omgeving in. Op de Dommelstraat zagen zij de twee betreffende verdachten met de bromfiets lopen. De twee Eindhovenaren van 34 en 28 jaar zijn om 21.00 uur aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen garagedeur

Op de Korfakker is zondag rond 19.00 uur een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto tegen de centrale garagedeur van een flatgebouw tot stilstand gekomen en zat half slapend achter het stuur. De man kon niet meer op zijn benen staan en rook naar drank. Bij hem werd een bloedproef afgenomen. In de auto werd een handbijltje aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man weigert mee te werken aan ademanalyse

Op de Frederiklaan is zondag rond 23.30 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding door rood rijden en hield hem staande. De adem van de man rook naar drank. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongen beroofd

Op de Geertruidenbergstraat is zondagavond tussen 18.45 en 19.10 uur een 14-jarige jongen uit Eindhoven aangesproken door een onbekende man. Hij vroeg om geld. De jongen reageerde niet en zette het op een lopen waarop de man hem achtervolgde. Tijdens de vlucht heeft hij zijn portemonnee op de grond gegooid om de man af te schudden. Hierin zat een bankpas. De dader is een man met een donkere huidskleur, ongeveer
1.85 meter lang en 30 jaar oud. Hij droeg een donkergekleurde baseballpet en een zwart jack.

Eindhoven: Woningbrand

In een woning aan de Ruysdaelbaan is zondagavond rond 19.50 uur brand ontstaan. In de woning waren geen mensen aanwezig maar wel huisdieren. Een hond en een kat konden niet meer gered worden. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Eindhoven: Gewapende overval

Op een bedrijf aan de Bisschop Bekkerslaan vond zondagavond rond 20.20 uur een gewapende overval plaats. Twee mannen drongen het pand binnen. Zij eisten geld van de twee medewerkers onder bedreiging van een mes. Door nog onduidelijke oorzaak zijn ze zonder buit gevlucht.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Steenstraat is zondag rond 22.20 uur een 53-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,80 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook werd op de Steenstraat rond hetzelfde tijdstip een 43-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met drank op. Bij hem werd een promillage van ruim 1,95 geconstateerd. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf het Brucknerplein is in de nacht van zondag op maandag een zwarte Nissan Patrol met het kenteken 30-BJ-HF gestolen.

Helmond: Man vernielt ruit ex

In het centrum van Helmond is maandag rond 4.00 uur een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van de voordeur van de woning van zijn 37-jarige ex-vriendin. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van vernieling aangehouden

Op de Havenweg is maandag rond 1.00 uur een 33-jarige Pool aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een winkelruit aan de Havenweg. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond / Deurne: Dieven op heterdaad betrapt

Een beveiligingsmedewerker betrapte maandagochtend drie mannen uit Deurne van 19, 24 en 28 jaar die vanaf een bouwterrein aan de Gerstdijk in Helmond rollen dakleer wegnamen. De drie verdachten vluchtten in een auto. De beveiligingsmedewerker achtervolgde het trio en hield contact met meldkamer van de politie waarop de verdachten op de Vlierdenseweg in Deurne rond 1.50 uur klem gereden en aangehouden konden worden. Tijdens de vlucht werden een aantal rollen dakleer uit de auto gegooid. Deze zijn teruggevonden en in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Inbraak

In een horecagelegenheid aan de Zeilbergsestraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Een LCD-scherm en geld werden weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Deurne: Brand door blikseminslag

In een woning aan de Schutsboom is zondag rond 17.30 uur brand ontstaan door inslag van de bliksem. In de woning was niemand aanwezig. De brand sloeg in bij het dak. De brandweer doofde het vuur. Er ontstond brand-, rook en waterschade op de zolderverdieping van het pand.

Helenaveen: Woninginbraak

In een woning aan de Koolweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Uit het pand werden 75 euro en sieraden weggenomen. Hoe de dader precies is binnengekomen is nog onduidelijk.