Politie Drenthe

Maandagmorgen 22-03-04

Assen 22-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie pakt onder invloed verkerende doorrijder ZUIDWOLDE - Een 25-jarige autobestuurder uit Zuidwolde veroorzaakte gistermiddag een aanrijding op het Sportlaantje. De man botste tegen een geparkeerde auto en werd kort hierna bij zijn woning door de politie aangehouden. Omdat de man zojuist van de schrik 1 pilsje genuttigd had werd bij hem een blaasproef afgenomen. Hij blies 490 ug/l. Van de man, er was eveneens sprake van recidive, werd het rijbewijs ingenomen.

Autoinbraken
EMMEN - Gisteravond werd er ingebroken in twee aan de Willem Grolstraat geparkeerde personenautos. Door het slot te vernielen konden de autos geopend worden. De buit bestond uit een autoradio-cd-speler, een MP3-speler en twee jassen.

RODEN - Gisteravond werd er eveneens ingebroken in een aan de Brink geparkeerde personenauto. Nadat het slot geforceerd werd hebben de daders drie jassen, een sleutelbos en een mobiele telefoon weggenomen.

Inbraken in woningen
ELIM - Tussen afgelopen zaterdag 13.00 uur en zondag 16.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Prieswijk. Door de voordeur "open te hengelen" kon men binnenkomen en werd er geluid- en beeldapparatuur weggenomen.
PATERSWOLDE - Gistermiddag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Verlengde Boterdijk. Een uitzetraam werd vernield waarna de daders naar binnen konden klimmen. De buit bestond uit geld en beeldapparatuur.

Huiselijk geweld
MEPPEL - Afgelopen nacht werd een 43-jarige man terzake huiselijk geweld aangehouden en ingesloten. De man wordt ervan verdacht zijn 43-jarige echtgenoot te hebben mishandeld. Deze deed aangifte. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn kind.

Man terzake bedreiging aangehouden
EMMEN - Een 30-jarige man uit Emmen is gisteravond op de Brinkenweg aangehouden omdat hij een 37-jarige plaatsgenoot met de dood had bedreigd. Omdat de 30-jarige Emmenaar een relatieprobleem had met de moeder van aangever werd deze bedreigd. De man werd aangehouden en ingesloten.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-383211 of 06-52 52 8707. info@politie-drenthe.nl Ramona Venema neemt de voorlichting maandagmiddag tijdelijk over tussen 13.00 uur en 17.00 uur