Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht 22-03-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Brand in pand

UTRECHT- Op zondagmiddag ontstond brand in een pand gelegen aan de Oude Gracht. Omstreeks 17.55 uur kregen brandweer en politie de melding dat er brand was ontstaan op een bovenwoning. De bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. De bewoners van omliggende panden moesten uit voorzorg hun woning verlaten. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Het pand is voorlopig onbewoonbaar. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer onderzoekt de zaak.

Op de vluchtstrook

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een invalidenvoertuig van de vluchtstrook gehaald. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een invalidenvoertuig over de vluchtstrook reed van de Rijksweg A2. De inzittenden, twee dames op leeftijd (verdere gegevens onbekend) waren al stilgezet door een medeweggebruiker. De dames gaven aan een afslag te hebben gemist en niet wisten dat ze fout zaten. Onder begeleiding werden de dames door de politie naar een veilige haven geloodst.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 08.15 uur kreeg de politie de melding dat een man autos aan het vernielen was aan de Cambridgelaan. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de 25-jarige man uit Utrecht aan. De man was sterk onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat er aan vier autos vernielingen waren gepleegd.

Flink geslagen door groep

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man geslagen en geschopt door nog onbekende personen.

Omstreeks 05.50 uur liep een 20-jarige man uit Utrecht samen met nog drie andere personen over de Mariaplaats. Vanuit een ander groepje werd vervolgens wat geroepen. De 20-jarige man vroeg wat er aan de hand was en plotseling kwam de groep jongens uit de richting van de Springweg gelopen. De 20-jarige man had hier geen goed gevoel over en begon te rennen. De groep jongens renden achter de jongen aan. De Utrechter werd ingehaald en kreeg van de groep klappen en schoppen. Dit gebeurde met zoveel geweld dat de man buiten bewustzijn raakte. De jongens verdwenen vervolgens. De jongen werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij weer bij kwam. Toen bleek dat ook zijn kaak op twee plaatsen gebroken was.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.