AutoRai

22-3-2004

Nieuwe website AutoBinck Holding N.V.

AutoBinck Holding N.V., één van de grootste Nederlandse holdings in de automotive-branche, heeft vanaf nu ook een eigen website. Deze nieuwe, digitale informatiebron van de organisatie is begin deze week on-line gegaan onder de logische naam www.autobinckholding.com.

De nieuwe site biedt een compleet overzicht van de holding en al haar activiteiten, inclusief de bijna honderdjarige historie, de vier divisies en de ruim veertig ondernemingen in binnen- en buitenland.

Henny van Dijk, vice-president van AutoBinck Holding N.V.: Vanwege ons brede werkterrein en de vele activiteiten in de automotive-branche is het noodzakelijk om deze enorme hoeveelheid informatie op een hedendaagse wijze te bundelen. Daarvoor is een website natuurlijk uitstekend geschikt. Langs deze weg kunnen mensen op een snelle en gemakkelijke manier een goede indruk krijgen van onze activiteiten.

De overzichtelijke structuur van de site maakt het mogelijk informatie over alle werkmaatschappijen te vinden op basis van de divisie-indeling (Leasing & Financiering, Auto-import, Onderdelen & Accessoires en Retail & Overig), het land van vestiging en de positie in het bedrijvenoverzicht van de holding. Door deze eenvoudige structuur en navigatie is elk onderdeel van de website in maximaal drie stappen te bereiken.

AutoBinck Holding N.V.
AutoBinck Holding N.V. is een internationale aanbieder van producten en diensten in de automotive-sector met activiteiten in de Benelux, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen. Tot de holding behoren, naast dealerbedrijven van smart, Mercedes-Benz, Mazda en Ford, ook de importeurs van Hyundai en Mazda in Nederland, Tsjechië en Slowakije.

Onder de internationale activiteiten vallen verder de lease- en financieringsmaatschappij Business Lease B.V. (zeer actief in Centraal-Europa) en onderdelen- en accessoiredistributeur PartsPoint Holding B.V., met de dochters Shared Parts Services B.V., Brezan Automaterialen, Holland Java en P&M Autoparts N.V. (Benelux). Daarnaast is de holding internationaal actief op het gebied van onroerend goed en de automatisering van automotive-bedrijven. De jaaromzet van de totale holding bedraagt circa één miljard euro met
1.140 medewerkers.