Ingezonden persbericht


Persbericht

VAI ID-Suite Framework: een volledig op Windows Server 2003 gebaseerde omgeving

Verkorte doorlooptijd en vermindering migratiekosten

Veenendaal, 22 maart 2004 Waarom wordt in de IT-industrie toch iedere keer opnieuw het wiel uitgevonden? VAI maakt het de IT-manager liever gemakkelijk. VAI ID-Suite Framework, een inrichting gebaseerd op de bij organisaties opgedane best practices, gaat uit van een doordacht ontwerp en inrichting van de client-server omgeving. De meest voorkomende eisen en wensen zijn hierin reeds opgenomen waardoor het van scratch af aan beginnen bij een migratieproces overbodig wordt. Dit framework bespaart organisaties veel geld en maakt een verkorte doorlooptijd van een migratietraject mogelijk. Sinds begin maart is de nieuwste variant, die volledig gebaseerd is op de meest recente Microsoft-producten, beschikbaar.

VAI ID-Suite Framework is een op Microsoft gebaseerde totaaloplossing voor inrichting, beheer en onderhoud van een werkplek- en server besturingsysteem en is direct toepasbaar binnen iedere organisatie. Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:


- Microsoft Windows Server 2003;


- Microsoft Exchange Server 2003;


- Microsoft System Management Server 2003;


- Microsoft Windows XP Professional;


- Microsoft Office System Professional 2003.

Het framework bevat een basisfunctionaliteit voor gebruikers en beheerders, inclusief softwaredistributie- en automatische installatiemechanismen. De installatie kan als basis dienen voor een migratie naar een hoger platform. De VAI-methodiek brengt de klantspecifieke eisen en wensen snel en effectief in kaart zodat deze snel doorgevoerd kunnen worden waardoor in korte tijd een organisatiespecifieke uniforme werkomgeving ontstaat. Ten opzichte van de klassieke projectaanpak zorgt dit framework voor een substantieel verkorte doorlooptijd (4 weken tot enkele maanden) wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de migratiekosten.

Gebruikerservaringen


- Uitgewerkte proven technology binnen elk inrichtingsmodel (client/server of serverbased) wat de implementatie vereenvoudigt.


- Wijzigingen (nieuwe applicaties) worden sneller doorgevoerd.


- Stabiele en eenvoudig centraal te beheren omgeving met Active Directory.


- Sterke reductie van het aantal storingen.


- Goede integratie van verschillende toepassingen zoals businessapplicaties en Office.


- Kostenreductie van werkplek- en applicatiebeheer tot 50 procent haalbaar.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Enterprise Systems en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.