Ingezonden persbericht


Allied Telesyn presenteert strategie voor hardwareondersteuning IPv6

Ambitieuze plannen voor verbeterd internetprotocol onthuld tijdens CeBIT 2004

Hoofddorp, 22 maart 2004 - Allied Telesyn, leverancier van end-to-end netwerkoplossingen, ondersteunt IPv6 met de introductie van nieuwe apparatuur en producten. De nieuwe standaard ontsluit internet via vrijwel elk apparaat, variërend van PDA's tot en met mobiele telefoons. Op deze manier wordt de strijd aangegaan met een dreigend tekort aan IP-adressen. De hardwareondersteuning wordt geboden met de AT 8948 multi-layer-switch die specifiek ontwikkeld is voor triple play operators en de markt voor metro-Ethernet. De nieuwe switch maakt deel uit van de plannen voor de introductie van een complete reeks andere producten later dit jaar.

De verminderde beschikbaarheid van IP-adressen onderstreept de behoefte aan IPv6. Een andere invloedsfactor is het feit dat draadloze apparatuur ook een eigen IP-adres nodig heeft én IP-service vereist die altijd beschikbaar is en auto-roaming biedt - en dit alles met minimale vertraging.

IPv6 is de nieuwe versie van het Internet Protocol, waarmee data snel van en naar computers in een netwerk verstuurd kan worden. Elk netwerkapparaat heeft een eigen IP-adres dat het protocol gebruikt om te garanderen dat de informatiepakketjes de juiste bestemming bereiken. IPv6 maakt het internet toekomstvast voor de inzet van nieuwe apparatuur en biedt bovendien ondersteuning voor optimale beveiliging. De versie biedt 128 bit extra adresruimte in vergelijking met de 32 bit van IPv4. Dit breidt het aantal beschikbare IP-adressen uit van vier miljard tot een vrijwel onbeperkt aantal adressen.

De AT 8948 is het eerste Allied Telesyn-product dat de nieuwe standaard ondersteunt en een ongekend niveau voor prestaties, beveiliging, flexibiliteit en betrouwbaarheid biedt. De oplossing bevat een switchkern die de switchprestaties van IPv4 en IPv6 sterk verbetert. De switch is zeer geschikt voor operators die high-end toegang willen tot multicasting en triple play-applicaties (spraak, data en video).

"Allied Telesyn is zeer proactief in zijn ondersteuning van de ontwikkeling van IPv6. Dit wordt vormgegeven met een complete productlijn die klanten de apparatuur biedt, die de inzet van IPv6 vergemakkelijkt", zegt Rami Houbby, European Business Development Director bij Allied Telesyn. "Onze routers en Layer 3-switches bieden al uitgebreide softwareondersteuning en de introductie van de AT 8948 voegt hier voor operators met groeiambities in de triple play- en metro-Ethernet-markt ook hardwareondersteuning aan toe."

White papers over IPv6 zijn verkrijgbaar op de Allied Telesyn-stand (hal 13, stand C25) op CeBIT 2004.

###

Allied Telesyn
Allied Telesyn is onderdeel van de Allied Telesyn Group (ATI). Het bedrijf is in 1987 opgericht en heeft 2.000 medewerkers die actief zijn in kantoren over de gehele wereld. ATI heeft zijn sterke positie in de zakelijke markt gerealiseerd op basis van vier kernelementen: een focus op technologie voor professionele markten, waarbinnen ATI als enige end-to-end-oplossingen biedt met een optimale prijs/prestatieverhouding; het vermogen om de complete productcyclus, van ontwerp tot en met marketing, te beheersen; ontwikkeling van componenten en oplossingen voor de bouw van flexibele, betrouwbare en efficiënte netwerken; ondersteuning van gezonde garantiesystemen en hoogwaardige dienstverlening. Allied Telesyn verbindt de IP-wereld met betaalbare en betrouwbare netwerkoplossingen. Meer informatie: www.alliedtelesyn.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Allied Telesyn International Ltd. Lammers van Toorenburg Benelux PR Richard Lardner Anja Breunis / Dennis Hompes
Outbound Marketing Manager Tel: +31 (0)30 65 65 070 Tel: +44 (0)118 920 9833 ati@lvtpr.nl
Richard_lardner@alliedtelesyn.com