Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 maart 2004


Apeldoorn - Jongelui willen abseilen


Zondag rond 19.15 werden surveillerende agenten door een voorbijganger aangesproken. Deze deelde mee dat drie jongelui de bouwkraan aan het beklimmen waren bij de nieuwbouw aan de Mudaralaan. De drie uit Apeldoorn en Vaassen hadden klimmateriaal bij zich en waren van plan een staaltje abseilen te vertonen. Er stond op de Mudaralaan ook een groep toeschouwers. De drie moesten op last van de politie naar beneden klimmen en iedereen werd weggestuurd.


Apeldoorn - Auto over verkeerszuil


Zondag omstreeks 17.55 reed een 29 jarige automobilist uit Almelo op de Kalverstraat over een verkeerszuil. De man raakte de macht over het stuur kwijt doordat de hond die ook in de auto aanwezig tegen hem aansprong. De man bleef ongedeerd.


Apeldoorn - Auto gestolen


Tussen zaterdag 18.00 en zondag 21.35 uur werd vanaf een parkeerplaats voor een flat aan de Gentiaanstraat de auto van een 36 jarige inwoonster uit Apeldoorn weggenomen. Het gaat om een witte Opel Astra Station met kenteken GN-NX-32.


Uddel - In drie vakantiehuisjes ingebroken


Werd op een recreatiepark aan de Grevenhout in drie huisjes ingebroken. Dit gebeurde zaterdagochtend tussen 10.30 en 12.50 uur. Men kwam binnen door ramen te forceren. Weggenomen werden onder andere een mobiele telefoon, een laptop en portemonnees.


Apeldoorn - Inbraak in woning


Mogelijk in de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Vorstenhof. Men wist het kijkgaatje in de deur los te schroeven en daarna met de voorwerp via het dagslot de deur te openen. Er werden chequeboekjes weggenomen
De politie adviseert iedereen met klem om (zelfs overdag) de voordeur met het nachtslot af te sluiten ! ! !.


Uddel - Elektrische deken in brand


Was zondagavond rond 23.35 uur een elektrische deken in een caravan op een camping aan Hennepstede gaan smeulen. De 43 jarige bewoner uit Utrecht had de deken naar buiten gegooid waardoor de brand groter was geworden. De beheerders van de camping blusten de brand en de brandweer kwam om de boel na te blussen. De schade is onbekend.


Loenen - Inbraak in horecagelegenheid


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Eerbeekseweg. Er werd een ruit vernield om in het pand te komen. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Getuigen zagen rond 00.40 uur een rode auto staan en zagen ongeveer 15 minuten later drie mannen uit het pand komen, naar de auto rennen en instappen. De auto reed vervolgens in de richting van Beekbergen.
De politie verzoekt iedereen om bij onraad of ontdekking op heterdaad, onmiddellijk via 112 de politie te bellen ! ! !


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --