Fortis Bank

Fortis Bank sluit in Rusland eerste kredietovereenkomst met Sberbank in het kader van nieuw "multi-sourcing" raamakkoord voor een bedrag van EUR 250 miljoen.

De afdeling Global Export & Project Finance van Fortisbank sloot met Sberbank, de grootste bank van Rusland, een kredietovereenkomst die wordt gewaarborgd door de Franse exportkredietverzekeraar Coface, met het oog op de financiering van een contract tussen de Franse onderneming DMT S.A. en de Russische onderneming ZAO Grinn Corporation.

Dit is de eerste overeenkomst in het kader van het "multisourcing" akkoord dat Fortis Bank en Sberbank eerder dit jaar tekenden voor een bedrag van EUR 250 miljoen. Dit multisourcing raamakkoord zal gericht zijn op de financiering van bedrijfsuitrusting die vanuit Europa naar Rusland wordt geëxporteerd, met een looptijd van maximaal 10 jaar.

DMT is 's werelds grootste leverancier van gebruiksklare oplossingen voor de productie van tweeassig gerichte plastic foliën.

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,8 miljard (29/02/2004) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Fortis Bank's Global Export & Project Finance (GEPF) GEPF is het competence centre voor langetermijn export- en projectfinanciering van Fortis Bank. Het heeft een volledig geïntegreerd team van negentig specialisten gevestigd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Singapore, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. GEPF is gespecialiseerd in structurering en underwriting van de financiering van grote investeringsprojecten in opkomende markten. GEPF is een groeiende activiteit met een mondiaal bereik zoals omschreven in de strategie van Fortis.

Sberbank
Sberbank is de grootste handelsbank in Rusland. Volgens het magazine The Banker is Sberbank ook de grootste bank in Midden- en Oost-Europa (met inbegrip van Rusland) wat betreft activa en Tier 1 kapitaal. Sberbank is de grootste lener in Rusland en de grootste aantrekker van deposito's van particulieren.

Sberbank verleent een volledige waaier van bankdiensten, waaronder deposito-, betalings- en rekeningdiensten, leningen, transacties in effecten, deviezen- en buitenlandse handelsverrichtingen, geldbehandelingsdiensten, verrichtingen met edelmetalen en muntstukken, bewaardiensten en andere bijkomende diensten aan particulieren en rechtspersonen.

PDF Versie

Contactpersonen:

Patrick Voortman
GEPF Brussel
Tel.: + 32 2 565 536 (patrick.voortman@fortisbank.com)

Jean-Philippe Neau / François de Montalivet GEPF Frankrijk
Tel.: + 33 1 55 67 81 81 / + 33 1 55 67 81 82

Thierry Josz
GEPF Brussel
Tel.: + 32 2 565 3992