Ingezonden persbericht


On line afdrukken en fotoalbums bestellen vanuit iPhoto van Apple nu ook mogelijk in Nederland

Gebruikers kunnen nu fotoafdrukken en fotoalbums bestellen met één muisklik.

Bunnik, 22 maart 2004 - Apple kondigt vandaag aan dat ook iPhoto-gebruikers in Nederland nu on line fotoafdrukken en fotoalbums van uitstekende kwaliteit kunnen bestellen vanuit iPhoto. Dankzij de eenvoudige en elegante gebruikersinterface van iPhoto kunnen gebruikers digitale foto's in een handomdraai importeren, bewerken en afdrukken. Ook de aanleg en het beheer van complete fotocollecties is in iPhoto heel eenvoudig.

iPhoto is een onderdeel van iLife '04, het bekroonde Apple programmapakket voor de digitale levensstijl, waar ook iTunes, iMovie, iDVD en GarageBand deel van uitmaken. iLife '04 is het enige geïntegreerde programmapakket waarmee consumenten eenvoudig hun foto's kunnen sorteren, hun muziekcollectie kunnen beheren, films kunnen maken, dvd's kunnen samenstellen en muziek kunnen maken.

In iPhoto 4 kunnen gebruikers tot 25.000 foto's vergroten, verkleinen en sorteren. Het vinden van de juiste foto is daardoor slechts nog een kwestie van seconden. Doordat de foto's nu op datum kunnen worden gesorteerd, zijn ze nog eenvoudiger terug te vinden. Ook nieuw zijn de slimme albums, die de foto's automatisch sorteren op datum, trefwoord of de beoordeling die de gebruiker zelf aan de foto's heeft toegekend. De nieuwe diavoorstellingen bevatten nu filmovergangen en regelaars waarmee je de foto's tijdens de voorstelling kunt roteren, beoordelen en verwijderen. En dankzij Rendezvous kunnen gebruikers hun foto's eenvoudig delen met andere computers in hun thuisnetwerk.

Prijs en verkrijgbaarheid.
iPhoto biedt nu de mogelijkheid om on line afdrukken op fotopapier en vergrotingen te bestellen. Anders dan bij fotorolletjes kunnen gebruikers nu uitsluitend die foto's laten afdrukken die ze hebben willen. Ze hebben daarbij de keuze uit verschillende formaten, van het standaardformaat van 10 x 15 cm voor ¤ 0,33 excl. BTW tot een vergroting van 20 x 30 cm voor slechts ¤ 2,49 excl. BTW.

iLife '04 is verkrijgbaar voor de adviesprijs van ¤ 49,00 via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en erkende Apple resellers. iLife '04 wordt tevens meegeleverd met elke nieuwe Mac.

Meer informatie vindt u op http://www.apple.com/nl/ilife/, en http://www.apple.com/nl/ilife/iphoto/

iLife '04 vereist Mac OS X versie 10.2.6 of hoger, QuickTime 6.4 of hoger, een Macintosh computer met een PowerPC G3-, G4- of G5-processor, minimaal 256 MB RAM en een beeldscherm met een minimale resolutie van 1024 x 768. Voor GarageBand is minimaal een 600-MHz G3-processor vereist. Om de software-instrumenten in GarageBand te kunnen gebruiken, is een G4- of G5-processor vereist. Voor iDVD is een 733-MHz G4-processor vereist. Om dvd's te kunnen branden is een SuperDrive vereist.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

Voor meer informatie over iPhoto kunt u tevens contact opnemen met Jurriaan Trommels via onderstaande contactinformatie:

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com