Ingezonden persbericht

Jarins en eCom-On vormen front tegen ongewenste e-mail

Bundeling van krachten levert een totale front-end oplossing

OUDEWATER, 20040322 -- TEAMS; Total Email & Anti-spam Management Solution. Door het nauwkeurig op elkaar afstemmen van een combinatie van producten en diensten in de strijd tegen ongewenste e-mail, wordt de infrastructuur van een onderneming ontlast, de performance verbeterd en de eindgebruiker gevrijwaard van e-mail overlast.


De afzender: de boodschap wordt gecontroleerd op aanwezigheid van eventuele virussen en alle actuele indicaties voor spam. Als deze test positief uitvalt wordt deze e-mail niet doorgestuurd naar de onderneming en belast derhalve geen netwerkverkeer. Controle hiervan vindt al plaats bij binnenkomst op de Europese Gateway AMS-ix, door eenvoudige omleiding naar streng beveiligde controleposten.

Bij aankomst bij de organisatie van de doorgestuurde berichten nemen individuele, bedrijfseigen instellingen de controle over en weigeren alsnog berichten van niet toegestane bronnen, op basis van namen, domeinen of netwerkspecificaties.
De ontvanger: het restant bestaande uit bekende en onbekende e-mail wordt gesplitst op server niveau, waarbij de onbekende e-mail wordt opgehouden in een individueel gebied op de server per eindgebruiker. De e-mail van bekenden wordt bezorgd in ieders inbox.

Over het onbekende e-mail gedeelte wordt periodiek een, door de eindgebruiker te bepalen, overzicht gestuurd per e-mail, waarop middels 'hotspots' kan worden aangeklikt om: dit bericht éénmalig te accepteren, de afzender voortaan te vertrouwen of bij twijfel een veilige kopie in te zien van het bericht. Geen actie betekent automatisch opschoning na een individueel te bepalen periode.

Geen interne netwerkbelasting voor ongewenste e-mail, geen beheersactiviteiten van de eindgebruiker en een automatische inleerfunctionaliteit op basis van het uitgaande e-mail gedrag per individu.

Beider services vormen een combinatie van nauwkeurig op elkaar afgestemde functionaliteit om zo een maximale garantie te kunnen geven op het doorlaten van legale berichten, zonder hinderlijke onderbreking van de productiviteit van iedere eindgebruiker.