Gezondheidsraad

Persbericht

Openbaar concept rapport: Nitrogen Mustard (Hydrochloride) (commentaar tot 24 mei 2004)

De Gezondheidsraad heeft vandaag drie conceptrapporten openbaar gemaakt, waarin de Commissie WGD van de raad de gezondheidsrisico's analyseert van blootstelling aan de volgende kankerverwekkende stoffen: mitomycine C, bleomycine en stikstofmosterd (hydrochloride). De beschouwingen van de commissie monden, per stof, uit in berekeningen van de kansen op kanker wanneer mensen op hun werk aan deze stoffen worden blootgesteld.
De rapporten zijn voor commentaar aangeboden aan de Subcommissie MAC-waarden van de Sociaal-Economische Raad en aan deskundigen uit kringen van werkgevers- en werknemersorganisaties. Ook andere belangstellenden kunnen commentaar leveren op de conceptrapporten. De commentaartermijn loopt tot 24 mei 2004.
De definitieve rapporten zullen worden aangeboden aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die ze zal betrekken bij het vaststellen van wettelijke grenswaarden.

Nadere inlichtingen over de inhoud ervan geeft mevrouw dr ASAM van der Burght, telefoon 070 340 7017, e-mail A.vd.Burght@gr.nl. 22 maart 2004