Ingezonden persbericht


Persbericht

22 maart 2004

USB Bluetooth Adaptor van TDK Systems exclusief verkrijgbaar bij BelCompany

PC gebruikers kunnen vanaf vandaag bij één van de 116 BelCompany vestigingen terecht voor een USB Bluetooth Adaptor van TDK Systems. Hiermee kunnen eenvoudig gegevens worden uitgewisseld tussen mobiele Bluetooth telefoons en PC¹s. De USB Bluetooth Adaptor en bijgeleverde software zijn makkelijk te installeren en is geschikt voor gebruik met de meest recente mobiele Bluetooth telefoons van Nokia, Sony-Ericson en Siemens.

Door de hoge gebruiksvriendelijkheid is Bluetooth voor zowel fabrikant als consument dé connectiviteits-standaard bij voorkeur. Met Bluetooth kunnen gebruikers, zonder kabels aan te sluiten, data verzenden tussen apparaten over een afstand van maximaal 10 meter. Op dit moment zijn er al meer dan 60 miljoen mobiele Bluetooth telefoons in gebruik. TDK Systems voorspelt dat in de loop van 2004 dit aantal zal oplopen tot 120 miljoen.

"Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om steeds geavanceerdere content met elkaar uit te wisselen, zoals ringtones, logo¹s en wallpapers," aldus Ad Neefs, European Distribution Sales Manager bij TDK Systems. "Wij zijn dan ook verheugd dat BelCompany heeft besloten om onze USB Adaptors in haar assortiment op te nemen, zodat we de klanten van BelCompany de mogelijkheid kunnen bieden om meer uit hun Bluetooth telefoon te halen".

"Onze klanten zijn altijd op zoek naar de nieuwste technologieën," aldus Marcel van der Bank, Product Manager bij BelCompany. "Het grote voordeel is dat ze geen Bluetooth-expert hoeven te zijn om de producten van TDK Systems te gebruiken. Deze zijn eenvoudig te installeren en voorzien van eenvoudige helpfuncties. Daarnaast zijn alle producten Bluetooth-gecertificeerd, waardoor TDK Systems voor ons een betrouwbare partner is."

(266 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems, een vaste divisie van TDK Corporation, is gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van producten voor de bekabelde en draadloze markten. TDK Systems is in 1997 opgericht en beschikt over meer dan 60 medewerkers in het kantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm.

TDK Systems, een van eerste bedrijven dat zich richtte op de ontwikkeling van LAN en Modem PC-kaarten, is een erkende koploper op het gebied van GSM- en GPRS-connectiviteit en levert momenteel componenten aan het merendeel van de grote handset-fabrikanten.

De diepgaande kennis van zowel PC als telecom plaatst TDK Systems in een unieke positie om oplossingen voor de draadloze markt te ontwikkelen. Het bedrijf is een van de oprichters van het Bluetooth Consortium en is actief in het onderzoeken en ontwikkelen van een brede reeks Bluetooth hardware- en softwareoplossingen. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn gericht op het leveren van praktische draadloze oplossingen voor de eindgebruiker, waarbij het hoogst haalbare op het gebied van compatibiliteit en interoperabiliteit wordt geboden.

Over BelCompany
BelCompany is met 116 winkels de grootste onafhankelijke telecom aanbieder van Nederland. Naast Nederland is BelCompany ook met 23 winkels actief in België. BelCompany telt thans 725 medewerkers en is onderdeel van de Macintosh Retail Group.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00 Fax: +31 (0)40-235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---