Ingezonden persbericht


U.S. Robotics legt wireless lat op 125 Mbps

Amsterdam, 22 maart 2004 - U.S. Robotics overtreft de standaardsnelheden van 802.11g wireless met de nieuwste uitbreiding van haar eigen Accelerator Technology. De laatste firmware upgrade en driver update kan de draadloze bandbreedte verhogen van 100 naar 125 Mbps. Vanaf begin juni wordt de 125 Mbps upgrade geleverd met alle 802.11g Wireless Turbo producten van U.S. Robotics. Bestaande gebruikers van 100 Mbps technologie worden ondersteund met een gratis download op http://www.usr.com.

De producten van U.S. Robotics maken verbinding met de hoogst mogelijke snelheid om de beste prestaties te kunnen leveren in heterogene netwerkomgevingen: 22 Mbps, 54 Mbps of 100 Mbps en nu ook 125 Mbps. Op basis van de geavanceerde 802.11g Accelerator Technology van U.S. Robotics en de siliconenchiptechnologie van Texas Instruments maken de Turbo producten gebruik van packet aggregation met frame bursting technologie. Hierdoor wordt de netwerkefficiency en het totale prestatieniveau verhoogd zonder de noodzaak van channel bonding.

"Wij handhaven onze reputatie als leverancier van de snelste draadloze producten in de markt", zegt Ute Kroboth, General Manager Benelux van U.S. Robotics. "Wie nu een draadloze oplossing van U.S. Robotics aanschaft weet zeker dat hij 125 Mbps capaciteit in huis haalt. Met deze uitbreiding nemen ook de standaardprestaties van 802.11g met 25% toe."

Om in alle omstandigheden de snelste datastroom te garanderen zijn de U.S. Robotics 802.11g Wireless Turbo producten volledig compatibel met alle draadloze apparatuur die werkt met 54 Mbps 802.11g, 22 Mbps 802.11b en 11 Mbps 802.11b. Ieder apparaat kan gegarandeerd veilig en onafhankelijk een verbinding tot stand brengen met de voor dat apparaat hoogst mogelijke snelheid, binnen elke combinatie van 802.11g en 802.11b apparatuur. In tegenstelling tot andere hogesnelheidstechnologie optimaliseert U.S. Robotics de netwerkcapaciteit door alle snelheid bijeen te brengen in één kanaal. Hierdoor kunnen bestanden sneller worden uitgewisseld tussen gebruikers van verschillende netwerken.

De volgende U.S. Robotics producten voor 802.11g 100 Mbps Wireless Turbo netwerken kunnen gebruikmaken van de firmware upgrade en driver update:


- U.S. Robotics 100 Mbps Wireless Turbo Access Point en Router Ideaal voor het delen van een breedband (A)DSL- of kabelverbinding met internet en het uitwisselen van databestanden, muziek en games tussen meerdere computers. Deze router is vier producten in één: Access Point, Ethernetswitch met vier poorten, Router en Firewall (model USR808054).


- U.S. Robotics 100 Mbps Wireless Turbo Multi-Function Access Point Een professioneel access point met vermogen, de voorzieningen en de flexibiliteit om als basis te dienen voor een draadloos netwerk in bedrijf of school, of om het internetbereik draadloos uit te breiden in huis of kantoor. Dit access point combineert vijf belangrijke draadloze functies in één product: Access Point, Bridge, Multi-Bridge, Client en Repeater (model USR805450).


- U.S. Robotics 100 Mbps Wireless Turbo PCI Adapter Biedt gebruikers de mogelijkheid om vanaf hun desktop draadloos verbinding te maken met een compleet netwerk. Met de ingebouwde Site Survey functie is het dichtstbijzijnde access point snel te vinden en wordt de configuratie van het draadloze netwerk sterk vereenvoudigd (model USR805416).


- U.S. Robotics 100 Mbps Wireless Turbo PC Card Biedt laptopgebruikers de mogelijkheid de kracht van een volledig netwerk mee te nemen. Zij houden toegang tot hun e-mail, gedeelde bestanden en internet vanaf iedere willekeurige plaats. Het unieke energiezuinige ontwerp van de PC Card haalt optimaal rendement uit de accu, waardoor gebruikers langer online kunnen werken (model USR805410).

De draadloze 802.11g producten van U.S. Robotics bieden hogere snelheden, betere beveiliging en bredere compatibiliteit dan standaard 802.11g producten. De veelzijdigheid en de eenvoud van de producten maken het makkelijk om een draadloos netwerk op te zetten binnen of buiten een bestaand traditioneel netwerk en zonder grote investeringen in infrastructuur. Door de unieke modulaire SecureStack behuizing neemt de netwerkapparatuur van U.S. Robotics zeer weinig ruimte in beslag, waardoor zowel particuliere netwerkgebruikers als kleine tot middelgrote ondernemingen hun netwerken kunnen opbouwen en uitbreiden met een volledig pakket netwerk- en breedbandapparatuur van U.S. Robotics.

Over U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar wereldleider in internettoegang met de beste en meest innovatieve modems. U.S. Robotics levert netwerkproducten, vast en draadloos, DSL-modems voor breedbandtoegang en analoge modems voor thuis en in kleine kantoren. Het bedrijf werkt samen met belangrijke spelers in de branche en met aanbieders van nieuwe technologie om connectiviteitsoplossingen aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Voor meer informatie over het bedrijf en zijn producten: www.usr.com.