Gemeente Apeldoorn

Condoléanceregister in Stadhuis en Paleis Het Loo

Prinses Juliana Het bericht van het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden heeft het gemeentebestuur van Apeldoorn diep getroffen. Het gemeentebestuur gedenkt Prinses Juliana met diep respect, warmte en genegenheid. Door haar hartelijkheid, oprechte belangstelling voor anderen en grote plichtsbetrachting was zij een voorbeeld voor velen. Prinses Juliana verbleef regelmatig op Paleis Het Loo in Apeldoorn en was door haar ongedwongen houding zeer geliefd bij de Apeldoornse bevolking.

Tekenen condoléanceregister
In verband met het overlijden van H.K.H. Prinses Juliana der Nederlanden heeft de gemeente Apeldoorn een condoléanceregister geopend. Belangstellenden kunnen het register tekenen in de Burgerzaal van het Stadhuis en in het Stadhuis op Wielen. Het register kan tot en met de dag van bijzetting in de Koninklijke grafkelder in Delft op dinsdag 30 maart aanstaande worden getekend. De verruimde openingstijden van het Stadhuis, in verband met het tekenen van het condoléanceregister, zijn: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van13.00 tot 17.00 uur.

Openingstijden en standplaatsen Stadhuis op Wielen

Welke dag

Hoe laat

Waar

Maandag
Beekbergen 08.30-10.15 uur parkeerterrein Rabobank Loenen (dorp) 11.00-12.45 uur kleuterschool aan de Kempe Oosterhuizen 13.45-14.15 uur het Pompje 2
Dinsdag
Uddel 08.30-09.45 uur De Viersprong
Hoenderloo 11.15-12.00 uur Het Dorpshuis
Ugchelen 13.15-14.30 uur Ugchelseweg 191
Woensdag
Lieren 08.30-09.30 uur de Gereformeerde Kerk
Loenen (kanaal) 10.15-11.15 uur parkeerterrein Tojaco, Hoofdweg Klarenbeek 11.45-12.45 uur De Nieuwe Zweep
Hoog Soeren 14.00-14.30 uur Brandweer
Donderdag
De Maten 08.30-11.00 uur De Stolp
Beemte 11.45-12.15 uur Ons Huis
Wenum 13.15-13.45 uur Papegaaiweg 99

Aandachtspunten naar aanleiding van het overlijden van HKH Prinses Juliana der Nederlanden

Bloemen
Bloemen ter nagedachtenis aan H.K.H. Prinses Juliana der Nederlanden kunnen voor het Stadhuis aan de zijde van het Marktplein bij het bordes neergelegd worden.

Condoléanceregister Paleis Het Loo
Ook bij Paleis Het Loo is in de Wapenzaal gelegenheid tot tekenen van het condoléanceregister. Het Paleis is te bereiken via de ingang aan de Loseweg. De openingstijden zijn: alle dagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Vlaggen
Particulieren kunnen de vlag halfstok hangen, of de vlag uithangen met een zwarte wimpel.Voor overheidsinstellingen etc. geldt dat de vlag halfstok zonder wimpel gehangen wordt.
In verband met het overlijden is een speciale vlaginstructie uitgegeven op grond waarvan van alle rijksgebouwen de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel, wordt uitgestoken vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting met uitzondering van de zondag.
Vlaggen kunnen gehangen worden vanaf een half uur voor zonsopgang. De vlag moet een half uur na zonsondergang ingehaald worden.

Postbus 51
Voor vragen kunnen mensen ook bellen met het informatienummer van Postbus 51, tel. 0800 - 300 18 13.

Luidinstructie
De minister-president heeft een speciale luidinstructie uitgegeven die inhoudt dat behoudens plaatselijke traditie klokluiden alleen is toegestaan op de dag van de uitvaartdienst.

Geplande activiteiten van overheidswege
Wat betreft normale activiteiten die van gemeentewege zijn georganiseerd, zoals raads- en commissievergaderingen en informatiebijeenkomsten, daarvan wordt nader bekeken of ze doorgang vinden of verplaatst zullen worden. Meer informatie hierover vindt u op een van de de gemeenteraadspaginas' van de website van Apeldoorn, www.apeldoorn.nl. Bijzondere gemeentelijke evenementen worden in de periode vanaf heden tot na de begrafenis van HKH Prinses Juliana afgelast.

Door de rijksoverheid zullen alle officiële feestelijkheden in de betrokken periode tot en met de uitvaartdienst en bijzetting worden afgelast. Bij andere officiële evenementen zal de gepaste soberheid in acht worden genomen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-mrt-2004 03:12