Politie Amsterdam-Amstelland

Inbreker op heterdaad betrapt

22-3-2004. In de nacht van zaterdag op zondag rond halfdrie werd een 29-jarige inbreker gearresteerd in een kleermakerswinkel. Iemand had gezien dat de deur van de winkel was ingeslagen en en dat er een vreemde man binnen was. De alerte getuige waarschuwde de politie. Dienders troffen de man aan in het portiek van de winkel, met een berg kleding in zijn handen. Het ging om lederen jassen, trouwjurken, broeken en andere kleding en sportschoenen. Een mededader die op de uitkijk stond, zag kans te vluchten.

---

Rhino-virus eist opnieuw tol
In de manege
11-3-2004. Gisteravond en vanochtend heeft een veearts opnieuw twee politiepaarden moeten laten inslapen. Beide dieren waren er zo slecht aan toe dat dit de enige uitweg was. De zieke paarden die er het slechtst aan toe zijn, staan in een speciaal ingerichte intensive care. Tien paarden die geen ziekte onder de leden hebben staan afgezonderd in de manege.
Eerder bericht
10-3-2004. Laboratoriumproeven hebben aangetoond dat de paarden van het Amsterdamse politiekorps zijn getroffen door het rhinopneunomievirus. Het virus heeft inmiddels geleid tot nog drie extra sterfgevallen onder de viervoeters (dit brengt het totaal op vier). De verslagenheid in het Amsterdamse korps is groot. De ziekte heeft zich in de manege gemanifesteerd in de meest gevreesde, neurologische vorm. Aantasting van het ruggenmerg veroorzaakt verlammingsverschijnselen. Besmetting vindt plaats door nauw contact tussen de paarden. Het wordt daarom een stalvirus genoemd. De mogelijkheid tot besmetting van dieren in de omgeving van de manege wordt uitgesloten. Het virus is te behandelen, maar dat verloopt moeizaam. Meer sterfgevallen worden helaas niet uitgesloten. De manege blijft voorlopig gesloten.
De ruiters een hart onder de riem steken? Teken het gastenboek... Dronken, in gestolen auto en met vuurwapen
22-3-2004. Zaterdagmorgen rond halfacht arresteerden politieagenten na een achtervolging de 33-jarige bestuurder van een auto en zijn 34-jarige bijrijder.

De bestuurder viel op, omdat hij een verkeersovertreding pleegde. Toen de dienders hem op zijn gedrag aanspraken, roken zij dat hij had gedronken. Nadat het duidelijk werd dat hij moest 'blazen', reed de chauffeur met hoge snelheid weg.

De agenten zagen dat de bestuurder ter hoogte van de Ruysdaelstraat uit de auto stapte en wegrende. Tijdens zijn vlucht gooide hij een vuurwapen onder een geparkeerde auto. Vervolgens rende hij weer terug naar de auto, waar de passagier inmiddels het stuur had overgenomen. De man sprong op de passagiersstoel en weer ontstond een korte achtervolging. Al snel werd de auto klemgereden en werden de mannen gearresteerd. Beiden hadden teveel gedronken. Bij de 34-jarige man werd een bloedproef gedaan, omdat een blaasproef niet lukte. De auto waarin de mannen bleek gestolen.

---

Inbraakgolf voorbij

18-3-2004. Met de arrestatie van 6 zogenaamde ?harde kern jongeren? uit Amsterdam-West heeft de politie van het zesde district een bende landelijk opererende inbrekers opgerold. De bende wordt verdacht van tientallen inbraken in scholen en bedrijven. Tijdens het onderzoek stuitte het team op drie garageboxen, een container en een gestolen auto vol geroofde goederen.
Vier geweldplegers gearresteerd
22-3-2004. In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Oudezijds Achterburgwal vier jonge mannen aangehouden die voorbijgangers molesteerden. De vier reden in een auto met hoge snelheid door het centrum en hielden hierbij geen enkele rekening met de voetgangers. Toen een voorbijganger er iets van zei, kreeg hij een paar rake klappen. Hierop volgde een vechtpartij waarbij meerdere mensen betrokken raakte. Toen agenten ter plaatse kwamen, richtte het geweld zich tegen hen. De vier geweldplegers zijn ingesloten.