Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 maart 2004


Gewijzigde openstelling politiebureau Doetinchem op 8 en 9 april


Omdat, in verband met Goede Vrijdag, de wekelijkse koopavond in Doetinchem wordt verzet van vrijdag 9 april naar donderdag 8 april, kent het politiebureau in Doetinchem deze twee dagen ook gewijzigde openingstijden.
Donderdag 8 april is het politiebureau geopend van 08.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 9 april is het politiebureau geopend van 08.00 tot 18.00 uur.


Ulft - Diefstal uit woningen


In de nacht van zaterdag op zondag werd in twee woningen aan de Botterkoel ingebroken. Van de woningen werd een raam en een deur vernield om binnen te komen. Weggenomen werden onder andere een Playstation met bijbehorende spelen, audioapparatuur, kleding, stofzuiger, computers, fotoapparatuur, drank en bananen.


Wehl - Vernieling bij Scoutinggebouw


Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag werden binnen en buiten het gebouw verschillende zaken vernield. Het gaat hierbij om onder andere om de volgende zaken: een buitenkraan werd afgebroken waardoor het water uit de grond spoot, er werden regenpijpen van het gebouw afgerukt, er was een luik opengebroken en een raam ingegooid, zowel binnen als buiten werden lampen vernield, een gegraveerde plaat met het Scouting logo lag kapot op de grond. Er werd niets weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich temelden via 0900-8844.


Lichtenvoorde - Vernielingen


In de nacht van vrijdag op zaterdag werden aan de Aaltenseweg een groene brievenbus weggenomen en een betonnen brievenbus van ongeveer 130 kg vernield. Getuigen hebben rond 02.00 uur luidruchtige jeugd gehoord.


Zelhem - Brand in woning


In een woning aan de Prinses Marijkestraat was zondag rond 16.45 uur brand ontstaan. De bewoonster had op de bovenverdieping brand gesticht door kleding in brand te steken. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoonster werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten.


Winterswijk - Rijbewijs en motor kwijt


Bij snelheidscontrole zondagmiddag op de Groenloseweg (= 80 km weg) reed een 22 jarige bestuurder van een motor uit Groenlo 160 km/u. Het rijbewijs werd ingevorderd en de motor in beslag genomen.
Verder kunnen een automobilist en een motorrijder een boete tegemoet zien. Zij reden resp. 112 km en 117 km in de omgeving van Winterswijk op 80 km wegen.


Bij snelheidscontrole in Dinxperlo op de Terborgseweg werden zondagmorgen 295 bestuurders gecontroleerd. 31 bestuurders reden harden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.


In Aalten werd zondagmiddag gecontroleerd op de Nijverheidsweg. Hier mag men 50 km/u rijden. Er werden 145 bestuurders van de 760 gecontroleerde bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 84 km/u.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058



---- --