Ingezonden persbericht


Persbericht

VEILIG EN LEGAAL MUZIEK DOWNLOADEN VOOR IEDEREEN

Planet Internet lanceert muziekdienst Music Stream

Amersfoort, 22 maart 2004 -Vanaf 1 april kunnen alle Nederlandse breedbandgebruikers met de dienst Music Stream hun favoriete nummers legaal en veilig beluisteren, downloaden en op cd branden. Eind vorig jaar introduceerde Planet Internet de dienst al voor haar eigen abonnees. Gezien het enthousiasme van gebruikers stelt de internetprovider Music Stream nu beschikbaar voor alle breedbandgebruikers via
http://www.planet.nl/musicstream. De dienst biedt toegang tot meer dan een kwart miljoen muzieknummers in uiteenlopende genres.

Een op de drie Nederlandse internetters downloadt muziek van het internet. Daarbij maken zij voornamelijk gebruik van programma's die gratis muziekfiles aanbieden. Met de opkomst van het breedbandinternet is de populariteit van muziek downloaden gestegen. De meeste internetters weten dat het gratis verspreiden van muziek, zonder toestemming van de makers, illegaal is. Daarnaast bestaat de kans dat tijdens het downloaden van muziek virussen worden binnengehaald of dat sommige populaire uitwisselingsprogramma's 'spyware' bevatten. Dit is software die computergebruik en gevoelige informatie registreert en rapporteert en de deur openzet voor ongewenste advertenties en software. Met Music Stream van Planet Internet kunnen alle breedbandgebruikers op een veilige, eenvoudige en legale manier muziekbestanden beluisteren en downloaden.

DUIZEND CREDITS PER MAAND
Tegen betaling van Euro 7,49 per maand ontvangen leden van de muziekdienst Music Stream elke maand duizend credits. Het beluisteren, downloaden of branden van muziekbestanden wordt eenvoudig afgerekend door middel van deze credits. Zo kost het downloaden van één muzieknummer tien credits. Voor het gebruik van de muziekbestanden draagt Planet Internet een deel van de inkomsten af aan artiesten en platenmaatschappijen.

KEUZE UIT MEER DAN 250.000 NUMMERS
De music-on-demand-dienst van Planet Internet biedt muziekfans keuze uit meer dan 250.000 muzieknummers van popartiesten als Sting, Rolling Stones, Robbie Williams en Kylie Minogue. Ook artiesten uit genres als soul, R&B, reggae en klassieke muziek zijn er te vinden.


---