UNITED DANCE COMPANY

Raad van State weigert uitspraak in unieke zaak Strike One

PERSBERICHT

Raad van State weigert uitspraak in unieke zaak Strike One vs Rotterdam

UDC, het entertainment bedrijf uit Purmerend en als grootste dance organisatie van Nederland bekend van evenementen als Dance Valley, Impulz Festival en Strike One, maakt bekend dat de Raad van State zich onbevoegd heeft verklaard om uitspraak te doen inzake Strike One vs Gemeente Rotterdam. De weigering om uitspraak te doen in deze zaak heeft betrekking op de eerdere weigering van de Gemeente Rotterdam om een nachtelijke vergunning te verlenen voor het dance event Strike One dat op 5 juni 2004 zal plaats hebben in de Rotterdamse Kuip (Stadion Feijenoord).

UDC heeft het evenement goed voorbereid en overeenstemming daarover verkregen met politie, brandweer en het GHOR, zoals voorgeschreven in de Handreiking Veiligheid ten behoeve van de beheersing van evenementen in Rotterdam. Voor de te verkrijgen milieuvergunning heeft de Gemeente Rotterdam doorverwezen naar de deelgemeente IJsselmonde. Ofschoon er door UDC en Stadion Feijenoord een rapport is overgelegd waaruit blijkt dat het evenement geen geluidsoverlast zal opleveren, heeft de deelgemeente IJsselmonde een gedoogvergunning geweigerd, zonder daarvoor een motivering te geven.

12)In een door UDC aangespannen kort geding heeft de voorzieningenrechter de zaak doorverwezen naar de voorzitter van de Afdeling Rechtspraak van de Raad van State. Deze laatste heeft zich onbevoegd verklaard nog voordat de zaak in een zitting was behandeld. Dat levert een voor Nederlands bestuursrechterlijk begrip unieke situatie op omdat zowel de gewone rechter als de bestuursrechter weigeren een beslissing te geven omtrent het besluit van de deelgemeente IJsselmonde aldus mr O. Hammerstein die de zaak namens UDC behartigd.

Mr Hammerstein van Spong Advocaten Amsterdam zal, nu geen recht gesproken wordt, namens UDC een gewoon kort geding aanspannen tegen de Burgermeester van Rotterdam en de Gemeente Rotterdam in een laatste poging het evenement doorgang te laten vinden in de nacht. Ongeacht de uitspraak van de rechter zal het evenement op 5 juni 2004 doorgang vinden. UDC is er van overtuigd dat de unieke locatie, de line-up met alle bekende nationale en internationale DJ-grootheden en een nog nooit vertoond licht- en geluidspektakel ook overdag garant zal staan voor een massale toestroom van dance fans uit heel Nederland. UDC hoopt met deze gerechtelijke procedure alsnog de medewerking van de Gemeente Rotterdam af te dwingen voor voortzetting van Strike One in de nachtelijke uren bij de gewone rechter nu in de bestuursrechtelijke procedures de betrokken rechters weigeren een beslissing te geven.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer R. Bout, Media & Promotie Manager UDC Events BV, telefoon 0299 477497, fax 0299 477804, r.bout@udc.nl of de heer B. van Schooten, Events Director UDC Events BV, telefoon 0299 477497, b.schooten@udc.nl

Noot voor de redactie