Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 22 maart 2004

Onderwerp: pleegzorg

Provincie Utrecht zet extra middelen in voor de uitbreiding van pleegzorg

De Provincie Utrecht bestrijdt met extra middelen de wachtlijsten in de jeugdzorg. De Rading, Voorziening voor Pleeggezinnen gaat dit jaar nog 80 pleegzorgplaatsingen extra begeleiden en financieren. De provincie ondersteunt met dit besluit het beleid dat stelt dat, wanneer een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen, de voorkeur uitgaat naar plaatsing in een pleeggezin. Totaal gaat het in de provincie Utrecht om ruim 800 pleegzorgplaatsingen per jaar. Om deze plaatsingen te realiseren zijn er pleegouders nodig.

Soms is het erg moeilijk om het juiste gezin voor een kind te vinden. Dit heeft niet alleen te maken met de problematiek van het kind maar ook met de mogelijkheden van zijn ouders. Daarom zijn er verschillende vormen van pleegzorg zodat de ondersteuning toegespitst is op de situatie. Samenvattend kun je spreken over langdurige, tijdelijke en deeltijdpleegzorg. Op dit moment is er vooral behoefte aan pleegouders die tijdelijk voor een kind willen zorgen en intensief kunnen samenwerken met eigen ouders.
Ieder kind is uniek maar dit geldt ook voor pleegouders en hun eventuele vragen. De Rading organiseert daarom iedere maand informatie avonden voor mensen die interesse hebben in het pleegouderschap. De eerstvolgende informatie avond vindt plaats op donderdag 8 april a.s.
Wilt u een uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met De Rading, Voorziening voor Pleeggezinnen (Tel. 030-2724353, e-mail info@rading.nl ). Voor meer informatie over pleegzorg kunt u ook kijken op www.rading.nl

Einde bericht.

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Bianca van der Neut, (tel. 030-2724353).
Meer weten over De Rading? Kijk naar www.rading.nl