Politie Zaanstreek-waterland


16:35 21-MRT-04
loc.: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG
IJzer gestolen
In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf een bedrijfsterrein ongeveer 1200 ton afvalijzer gestolen. Het ijzer zat in een afgesloten container waarvan het slot werd verbroken. Vermoedelijk is een vrachtwagen gebruikt om het ijzer te vervoeren.

01:14 22-MRT-04
loc.: ZAANDIJK, GUISHOF
Autodieven aangehouden
De politie heeft een personenauto, die op zondag 14 maart werd gestolen vanaf de Wormerstraat in Edam, teruggevonden. Een 23-jarige man uit Edam en een 21-jarige Zaandammer zijn aangehouden. Collega's van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland hadden de gesignaleerd staande auto in de nacht van zondag op maandag zien rijden, maar waren het voertuig na een korte achtervolging kwijtgeraakt. Later zagen zij de auto geparkeerd staan. Toen het duo enige tijd daarna instapte en wegreed werden zij aan de kant gezet en aangehouden.

08:10 22-MRT-04
loc.: MONNICKENDAM, KLOOSTERDIJK
Rijbewijs kwijt na overtredingen
De politie heeft maandagochtend het rijbewijs van een 21-jarige man uit Hoorn ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man vanuit Purmerend over de Kloosterdijk rijden richting de Provincialeweg N247. Op deze onoverzichtelijke, bochtige weg waar een inhaalverbod geldt, haalde hij met hoge snelheid het in file rijdende verkeer in. Om het tegemoetkomende verkeer te ontwijken reed hij vervolgens aan de linkerkant van de weg een inrit op. Om een frontale botsing te voorkomen moesten tegemoetkomende automobilisten stoppen. Toen de politiemensen hem aan de kant zetten, gaf hij een valse naam op. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-220304


05:00 22-MRT-04
WORMER, SPATTERSTRAAT

Nul drankrijders

In Wormer werd zondagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden op de Spatterstraat. In totaal honderd bestuurders moesten blazen. Geen van allen had te diep in het glaasje gekeken.

01:10 21-MRT-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
02:00 20-MRT-04
ZAANDAM, ROZENGRACHT

Drankrijder voor de tweede keer aangehouden

Een 23-jarige man uit Wormer werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens het rijden onder invloed (280 ug/l). Het was niet de eerste keer dat hij met een slok op achter het stuur zat. De man bleek vorig jaar ook al te zijn aangehouden voor het rijden met drank op, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 25-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rozengracht in Zaandam aangehouden wegen het rijden onder invloed (415 ug/l). De man had bijna twee keer de limiet overschreden en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

03:45 22-MRT-04
LANDSMEER, SPEKSNIJDERSWEG

Voor de tweede keer onder invloed

Op de Speksnijdersweg in Landsmeer werd maandagochtend vroeg een 39-jarige man aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat (355 ug/l). De man had anderhalf keer zoveel alcohol op als is toegestaan en kreeg een proces-verbaal. Enkele jaren geleden was de man ook al eens betrapt toen hij met een slok op zijn auto bestuurde.

19:30-20:15 21-MRT-04
VOLENDAM, ZEDDEWEG

Geen drankrijders

Op de Zeddeweg in Volendam hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam zondagavond een alcoholcontrole. Zeventien bestuurders werden gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.

13:00-16:00 21-MRT-04
WORMERVEER, ZAANWEG
31 boetes voor niet dragen van de gordel
Op de Zaanweg in Wormerveer hielden vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam zondagmiddag een gordelcontrole. Maar liefst 31 bestuurders/passagiers werden bekeurd. Tijdens de controle werden ook twee motorrijders bekeurd omdat van de een het kentekenplaat niet goed leesbaar was en de kentekenplaat van de ander niet aan de gestelde eisen voldeed.

20/21-MRT-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Weinig hardrijders

Afgelopen weekend werden op diverse wegen in Zaanstad snelheidscontroles gehouden. Op de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam werd zaterdag en zondag op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (80 km per uur) in Assendelft werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid van 114 km per uur gemeten. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Wormerveer werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid van 103 km per uur gemeten.
Op alle wegen hield ruim negentig procent van alle bestuurders zich aan de snelheid.


---- --