Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

22-3-2004

De gemeente Hulst gaat de wettelijke taken op het terrein van wonen, ruimte en milieu beter uitvoeren. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek van de VROM-Inspectie. De inspectie heeft eind vorig jaar onderzoek gedaan naar de uitvoering van de wet- en regelgeving op het gebied van wonen, ruimte en milieu door Hulst.

Uitkomst onderzoek
De VROM-Inspectie heeft in het onderzoek gekeken naar de manier waarop Hulst haar taken op het gebied van wonen, ruimte en milieu uitvoert. Van de afgifte van bouw- en milieuvergunningen, de handhaving daarvan, tot het opstellen van bestemmingsplannen.

De inspectie heeft bij haar onderzoek rekening gehouden met het samenvoegen van Hulst en Hontenisse. De inspectie is positief over de manier waarop de gemeente het afgelopen jaar heeft gewerkt aan het verbeteren van haar eigen functioneren. Zo is de wil om handhaving hoog op de agenda te plaatsen aanwezig. Op verschillende andere terreinen scoort de gemeente wat minder. Zo zijn er flinke achterstanden bij bijvoorbeeld het uitvoeren van milieutaken, het actualiseren van bestemmingsplannen en de afgifte van gebruiksvergunningen. De kwaliteit van de ambtelijke uitvoering is over het algemeen wel voldoende, maar kan en moet op enkele onderdelen worden verbeterd. Denk daarbij onder meer aan het verbeteren van de dossiervorming en het beter vastleggen van de werkzaamheden.

Maatregelen
De VROM-Inspectie heeft de uitkomsten van haar onderzoek besproken met de gemeente. De gemeente is gevraagd een plan van aanpak met maatregelen op te stellen. De inspectie vindt dat de gemeente hiermee de juiste stappen zet voor het verbeteren van de situatie. De inspectie blijft de voortgang en uitvoering van het plan volgen.

Download het rapport van de VROM-Inspectie (pdf, 510 KB)
Zie het origineel

Meer info:
Dossier Handhaving