Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 maart 2004

Studio 100 lanceert eigen filmlabel, maar herroept naam "Magic Movies"

Studio 100 wil het eerder verzonden persbericht m.b.t. de lancering van een eigen filmlabel bijsturen. Dit label zal niet de naam Magic Movies dragen, zoals eerst gecommuniceerd. Inhoudelijk blijft het principe strak overeind. Studio 100 zal op zeer korte termijn de naam voor het label bekendmaken.

Via dit nieuwe filmlabel wil Studio 100 kinderen laten kennismaken met films voor eigen doelgroep. Het gaat om films die gemiddeld een 50-tal minuten duren en dus korter zijn dan de doorsnee film (gemiddelde tijdsduur ca. 90 minuten). De keuze voor kortere films is ingegeven vanuit het besef dat jonge kinderen moeite hebben met het uitzitten van een voorstelling die anderhalf uur duurt. De kortere speelduur heeft consequenties voor de prijs. De films zullen tegen een lager tarief te zien zijn. Alleen al in 2004 brengt Studio 100 twee films uit volgens dit principe. Het gaat om een film met K3 én een Plopfilm.

In K3 en het magische medaillon gaan de meisjes van K3 aan de slag in hun droomhuis. Wat ze niet weten, is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt ligt. Enkel Gaspini, een zware jongen van internationaal kaliber, weet van het bestaan van de medaillon af. Hij zal niet rusten voor het medaillon veilig en wel in zijn bezit is. Maar er is niet op Karen, Kristel en Kathleen gerekend. De regie van de K3-film is handen van Indra Siera. Indra tekende eerder ook al voor de regie van de clips van "Frans liedje" en "Hart verloren". De opnames van de K3-film starten medio maart. De prent zal klaar zijn tegen het najaar.

Naast een K3-film brengt Studio 100 opnieuw een Plopfilm uit. Plop en Kwispel wordt de vierde film rond Plop en zijn vrienden. In Plop en Kwispel krijgt het kabouterbos het bezoek van een kleine golden retriever, Kwispel. Dit hondje zet het bos op geheel innemende wijze op stelten en dat zorgt voor de nodige opschudding bij Plop en zijn vrienden. De regie van Plop en Kwispel wordt wederom verzorgd door Matthias Temmermans. Hij zette eerder ook al zijn tanden in Plop en de toverstaf.

Beide films zullen zo'n 50 minuten duren en worden in het najaar naar alle waarschijnlijkheid digitaal vertoond in een aantal Vlaamse en Nederlandse bioscopen. De films komen nog voor het einde van het jaar uit op video en dvd.

Noot voor de redactie (