LENSINK VAN BERKEL COMM.

Halbertsma Pallets Grou reorganiseert

PERSBERICHT

Wegvallen opdrachtgever noodzaakt Halbertsma Pallets Grou tot reorganisatie

Grou, 22 maart 2004- Door het wegvallen van een grote opdrachtgever is Halbertsma Pallets in Grou genoodzaakt een reorganisatie door te voeren. Hierbij vervallen arbeidsplaatsen.

Een van de grootste opdrachtgevers van de vestiging in Grou heeft onlangs onverwacht het contract voor de productie van kisten opgezegd. Na vijftig jaar is er een abrupt einde gekomen aan de leveringen van Halbertsma Pallets Grou aan de Rubberfabriek van Shell in Pernis. Deze fabriek die sinds drie jaar in bezit is van Dow Chemical, wordt per 1 april aanstaande gesloten.
De verloren omzet bedraagt een fors deel van de totale omzet van Halbertsma. Het product dat werd geleverd aan de rubberfabriek, de zogeheten Flotainer, is zeer specialistisch. Mede gezien de economische situatie ligt het niet in de lijn der verwachting dat deze omzet wordt teruggewonnen, waardoor een structurele overcapaciteit ontstaat. Om dit, en de daarmee samenhangende financiële consequenties te voorkomen, is besloten tot een reorganisatie.

Bij Halbertsma werken op dit moment 110 mensen. Bij de reorganisatie worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Er wordt overleg gevoerd met de ondernemingsraad en vakbonden.

Halbertsma Pallets is een werkmaatschappij van de Faber Halbertsma Groep.
Faber Halbertsma produceert pallets en houten verpakkingen en legt zich toe op pooling, reparatie en recycling. In 2003 realiseerde de groep met 700 medewerkers een omzet van circa 170 miljoen euro. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf is gevestigd in Eck en Wiel. De Faber Halbertsma Groep heeft vestigingen in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Noot voor de redactie,