Politie Drenthe

Maandagmiddag 22-03-04

Assen 22-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Winkeldief aangehouden

ASSEN - De politie kreeg maandagmorgen rond 11.40 uur een melding van een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Noordersingel. Een 27-jarige man uit Assen is aangehouden op verdenking van diefstal van een pakje sigaretten en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Man overleden na ongeval
TER AARD - De politie kreeg maandagochtend omstreeks 10.00 uur een melding van een ongeval met een tractor en een laadbak aan de Zeijerweg. Toen de hulpverleningsdiensten ter plaatse kwamen, bleek een 63-jarige man uit Ter Aard inmiddels te zijn overleden. De man was de paarden aan het voeren en is bekneld geraakt tussen de laadbak en een baal stro. Omstanders hebben de man uit zijn benarde positie bevrijd, maar hij bleek al te zijn overleden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Aangifte van mishandeling/bedreiging
HOOGEVEEN - Een 16-jarige bromfietser uit Hoogeveen heeft zich zondagavond bij de politie gemeld als gevolg van een bedreiging/mishandeling. Diezelfde avond omstreeks 19.00 uur werd hij aan de Curiestraat klem gereden door een personenauto en met geweld van zijn bromfiets getrokken en bedreigd. Drie mannen zijn vermoedelijk bij de mishandeling betrokken. Het slachtoffer heeft last van zijn knieën en ribben door het voorval. Zijn kleding en bromfiets raakten beschadigd. De politie van Hoogeveen-West stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844.

Politie Drenthe aanwezig tijdens lezersweekend

Wist u dat er naast de reguliere politie ook de vrijwillige politie bestaat? Altijd al willen weten hoe lang u eigenlijk uw caravan voor de deur mag parkeren? En zou u weleens willen zien hoe een radarauto er van binnen uitziet? Kom dan 3 of 4 april naar het lezersweekend in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

Op basis van verschillende katernen uit de krant, is een aantal themapleinen in het leven geroepen. Politie Drenthe en Groningen zijn vertegenwoordigd op het veiligheidsplein. De politie wil laten zien dat ze niet alléén verantwoordelijk is voor veiligheid. Veiligheid is namelijk ook iets van u als burger, maar ook zeker van andere (hulpverlenings)instanties.

In elk geval drie items zullen een plekje krijgen op dit veiligheidsplein:

* Bereikbaarheid; hoe vindt u antwoorden op vele vragen zonder altijd 0900-8844 te moeten bellen en zonder uw huis uit te moeten?
* Verkeer; wat is de ware reden van verkeerscontroles?
* Werving en selectie; wat moet u doen om politievrijwilliger te worden?
(zie ook www.politie-werving.nl)

Antwoorden op bovenstaande vragen en nog veel meer leuke en nuttige informatie kunt u krijgen tijdens het lezersweekend. De lezersbeurs is zaterdag 3 en zondag 4 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.lezersweekend.nl

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 info@politie-drenthe.nl Ron Reinds neemt vanaf 17.00 uur de voorlichting over tot donderdagmiddag 17.00 uur.