Heuvelrug, 15.40 uur

Utrecht 22-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Diefstal shovel opgelost
RENSWOUDE Door alert optreden van een importeur van shovels is de diefstal van een shovel opgelost.

Bij de in Renswoude gevestigde importeur werden onderdelen voor een bepaald type shovel besteld. Uit gegevens bleek echter dat de bestelde onderdelen bestemd waren voor een eerder gestolen shovel. Hierop schakelde hij de politie van het district Heuvelrug in. Degene die de onderdelen wilde hebben, werd vervolgens gehoord. Hij verklaarde dat de shovel door een man bij hem te koop was aangeboden.

Het signalement van deze man kwam overeen met het signalement die een getuige van de diefstal had opgegeven. Vervolgens is deze verdachte (gegevens onbekend) door de politie in Hilversum aangehouden. Hij bekende de diefstal.

Verdachten overval taxichauffeur aangehouden
VEENENDAAL Door de politie van het district Heuvelrug zijn in de afgelopen dagen drie mannen gehoord over hun aandeel in de overval op een taxichauffeur aan de Pollux.

Het drietal zat op 8 februari j.l. in de taxi, toen aan het eind van de rit de chauffeur plotseling van achteren werd vastgepakt en bedreigd. Het kwam tot een worsteling met twee van de drie verdachten en hierbij werd de chauffeur geld afhandig gemaakt. De derde persoon rende weg toen de worsteling begon. Uiteindelijk wist de chauffeur zich los te rukken en met de taxi weg te rijden. Tegenover de politie verklaarde de man dat hij door een van de drie om de nek werd vastgegrepen en ook bedreigd werd.

Na dit voorval startte de recherche een onderzoek, dat leidde tot de opsporing van het drietal (twee van 17 jaar en een van 18 jaar uit Veenendaal).

Jeugd bekend vernielingen tijdens jaarwisseling DOORN De Doornse wijkagenten hebben in de afgelopen weken dertien verdachten gehoord over hun aandeel in gepleegde vernielingen tijdens de afgelopen jaarwisseling.

Tijdens vreugdevuurtjes op nieuwjaarsochtend werd aan de Dorpsstraat een schutting vernield en daarna verbrand. Aan het Plein 1923 verdwenen even later drie terrastafels, achttien stoelen, twee terrasparasols en drie plantenbakken in het vuur. Uit onderzoek kwamen verschillende namen naar voren van jongeren, die vervolgens op het politiebureau in Doorn werden ontboden. De dertien verdachten (in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar en woonachtig in Doorn), bekenden vrijwel allemaal een deel van de schutting in het vuur te hebben vernield. Enkelen bekenden eveneens daarna hun bezoek aan het Plein 1923. Zij gooiden daar eveneens spullen in het vuur. De politie stelt proces-verbaal op en treedt in overleg met het Openbaar Ministerie voor het vervolg.

Begin maart maakten de Doornse wijkagenten ook al proces-verbaal op tegen elf andere jongeren uit Doorn over onder andere baldadigheid in de woonwijk de Wijngaard op nieuwjaarsdag en over vernielingen bij de gemeentewerf aan de Van Bennekomweg.