Rijn & Venen, 15.45 uur

Utrecht 22-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole
WOERDEN Op maandagochtend 22 maart is een verkeerscontrole gehouden op de Wulverhorstbaan. Tussen 10.30 uur en 11.15 uur werden 6 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden. Ook werd een automobilist bekeurd voor het niet handsfree bellen.

Radarsnelheidscontrole
KOCKENGEN - Zondag 21 maart voerde de politie van 14.40 tot 16.40 uur een radarsnelheidscontrole uit op de Provinciale weg N401. Van de 799 gecontroleerde voertuigen, reden 153 bestuurders sneller dan de geldende limiet van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 117 km/ uur. Een automobilist (gegevens onbekend) vond het nodig om de snelheidscontroleur uit te schelden en beledigende handgebaren te maken. Op dat moment reden juist twee surveillerende agenten langs die de man konden staande houden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie bepaalt het boetebedrag (dat meestal in de honderden euro's loopt).

Dief aangehouden
MAARSSEN Op maandagochtend is een 29-jarige man uit Veldhoven aangehouden voor het inbreken in een winkel aan de Boomstede.

Omstreeks 03.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat het inbraakalarm in een winkel aan de Boomstede afging. Ter plaatse gekomen, bleek dat een ruit van het pand was ingeslagen en dat een grote hoeveelheid rookwaren was ontvreemd. Een getuige verklaarde waar de verdachten heen waren gevlucht, waarna de politie de achtervolging inzetten. Op de Verbindingsweg kon één van de twee verdachten worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. De andere man wordt nog gezocht. De gehele buit is bij de verdachte teruggevonden.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met politiedistrict Rijn & Venen: 0900-88 44.