2e persbericht van maandag 22 maart 2004

Eindhoven 22-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van brandstichting aangehouden

Een man van 46 jaar uit Eindhoven is vorige week aangehouden omdat hij brand zou hebben gesticht in zijn bedrijf aan de Turnhoutlaan in Eindhoven. Dat gebeurde op 20 november 2003 rond 21.20 uur. Het gehuurde bedrijfspand ging daarbij in vlammen op. Negen omliggende woningen werden uit voorzorg door de politie ontruimd. Uit onderzoek is gebleken dat de 46-jarige man wordt verdacht van het aansteken van de brand. Hij is dinsdag aangehouden en in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor legde de man een bekennende verklaring af, waarop hij met een proces-verbaal is heengezonden.

Eindhoven: Fietser gewond

Op de Anthony Fokkerweg is maandag rond 7.50 uur een 23-jarige Eindhovenaar geschept door een 28-jarige automobilist uit Eindhoven. Dit gebeurde toen de fietser de Anthony Fokkerweg overstak waar op dat moment de auto kwam aanrijden uit de richting van het vliegveld. Het slachtoffer is met verwondingen aan rugwervel en knie opgenomen in het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Leenderweg en de Karel de Grotelaan hebben maandag tussen 8.00 en 12.30 uur verkeerscontroles plaatsgevonden. In totaal werden zestien bekeuringen uitgedeeld. Dertien bekeuringen voor het rijden door rood en drie voor het niet handsfree bellen in de auto.

Helmond: Geluidsapparatuur gestolen

Uit een verenigingsgebouw aan de Breitnerlaan zijn tussen zondag 17.00 uur en maandag 7.45 uur een mengpaneel en twee cd-spelers gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de achterkant van het pand te vernielen.

Helmond: Fraude

Het Bureau Sociale Recherche van de regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 50-jarige man en zijn 52-jarige partner voor steunfraude. De fraude is gepleegd in de gemeente Helmond in de periode van 1997 tot en met januari 2004. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van 101.000,= benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd. De man handelde in gereedschappen, auto's en andere artikelen die hij via advertenties te koop aanbood.

Bakel: Vogels gestolen

Uit een volière in de achtertuin van een woning aan de Bottelroosstraat zijn tussen zondag 18.00 uur en maandag 9.30 uur 44 vogels gestolen. Het gaat om veertig kanaries, twee putters en twee sijsjes. De dader is over de omheining geklommen om bij de volière te komen.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester Aartslaan is maandag tussen 8.40 en 12.55 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 310 gecontroleerde voertuigen reden dertig bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u.

Deurne: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Energiestraat is tussen zaterdag 15.00 uur en maandag 8.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een lichtkoepel op het dak open te breken. Uit het pand werden een computer en een nog onbekend aantal CDs en DVDs gestolen.

Deurne: Gereedschap gestolen

In een verenigingsgebouw aan de Haydnstraat is tussen vrijdag 20.30 uur en maandag 11.15 uur ingebroken. Uit het pand werden een vlakschuurmachine, schuurbanden en soldeerbouten gestolen. De voordeur werd opengebroken om binnen te komen.

Oirschot: Auto gestolen

Vanaf het Sleebos is tussen zondag 17.30 uur en maandag 7.00 uur een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken 01-GV-KF gestolen.

Someren: Inbraak

In een verenigingsgebouw aan de Groeneweg is tussen zondag 23.15 uur en 8.55 uur ingebroken. Uit het pand werden frisdrank, een stereo, geluidsboxen en ongeveer 25 euro gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Valkenswaard: Vrouw gewond

In haar woning aan de Oranje Nassaustraat is zondagavond rond 21.00 uur een 34-jarige vrouw gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de vrouw de deur opendeed toen de bel ging. Een onbekende man drong haar woning binnen en viel de vrouw aan. Toen het slachtoffer om hulp schreeuwde is de dader gevlucht. Hij is op een fiets gestapt en richting Eindhovenseweg weggereden. Hij droeg een witte trui en een spijkerbroek en is naar schatting tussen de 25 en 35 jaar oud. De vrouw is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen die zondagavond iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Oranje Nassaustraat om contact op te nemen met de politie van de afdeling Valkenswaard via 0900-8844.