Persberichten regionaal 22 maart 2004

's-Hertogenbosch 22-03-2004 - .

Bedreiging en mishandeling

's-Hertogenbosch - Zondagavond is een 41-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch geslagen en met de dood bedreigd door een 35-jarige plaatsgenoot. Het tweetal had al eerder een geschil over hun honden en dat was zondagavond op het Emmaplein wederom het geval. De man sloeg de vrouw met de vuist tegen het hoofd, schold haar uit en bedreigde haar mondeling met de dood. De man is aangehouden en ingesloten.

Tweede verdachte aangehouden voor overval

Engelen

- Zondagmiddag is in een woning in Den Bosch een tweede verdachte opgepakt in verband met de gewapende overval op een supermarkt aan de Dien van Hemertstraat in Engelen (gemeente 's-Hertogenbosch) gepleegd op zaterdagmiddag 20 maart. Het betreft een 28 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch. Zaterdagavond was reeds een 27-jarige inwoner van Heusden opgepakt.

Het tweetal wordt er ook van verdacht op 16 maart een gewapende overval te hebben gepleegd op een tankstation aan de Lipsstraat in Drunen, waar een medewerker onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen werd geld af te geven.

Rijbewijs ingevorderd

's-Hertogenbosch

- Zondagavond heeft de politie van een 67-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch het rijbewijs ingevorderd. Zij reed met haar auto over de Eimeren en bleek bij politiecontrole zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren.

Verdachten van winkeldiefstal opgepakt

Rosmalen

- Vanmorgen werd door twee personen een winkeldiefstal gepleegd aan de Driesprong in Rosmalen. Een getuige zag dat het tweetal, een 22 jarige vrouw en een 25 jarige man, beiden uit 's-Hertogenbosch snel lopend en met twee dozen met Senseo koffiezetapparaten de winkel uit kwam. Aan de hand van het kenteken van de auto waarmee beiden wegreden stelde de politie kort na de diefstal een onderzoek in op het woonadres van de tenaamgestelde van de auto. Daar kon het tweetal worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten.

Schennispleger

Sint Michielsgestel -Zondag werd een bewoonster aan de Dennenlaan geconfronteerd met een schennispleger. De man stond met ontbloot onderlijf in de tuin van de woning waar de vrouw in de keuken aan het werk was. Hij zette het op een lopen toen hij ontdekte dat de vrouw hem gezien had.

Rijbewijs ingevorderd

Schaijk - In de nacht van zondag op maandag is van een 23 jarige automobilist uit Oss het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 131 kilometer over de Rijksweg in Schaijk en was ook onder invloed van alcoholhoudende drank.

Man pleegt verzet bij aanhouding

Oss

- Zondagavond heeft de politie op de Raadhuislaan een 22 jarige Ossenaar aangehouden. De man pleegde een verkeersovertreding maar weigerde zijn naam op te geven. Toen hij om die reden aangehouden werd pleegde hij lichamelijk verzet waardoor de politie geweld moest aanwenden om hem over te kunnen brengen naar het politiebureau. De man is maandagmorgen na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

Licht gewonde bij ongeval

Oss

- Maandagmorgen is een 85-jarige Ossenaar licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Heihoeksingel. De man reed in zijn brommobiel en zag de verkeersheuvel over het hoofd. Nadat hij twee verkeersborden om had gereden viel zijn brommobiel op de zijkant en raakte zijn hand beklemd. Getuigen hebben het voertuig weer de zijn wielen gezet waarna de man uit kon stappen. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwonding geholpen en kon weer naar huis.

Doorgereden na verkeersongeval

Oss - Maandagmorgen moest een 16-jarige bromfietster op de Kantsingel in haar woonplaats Oss plotseling remmen voor een afslaande vrachtauto. Zij kwam tengevolge daarvan met haar 15-jarige passagiere ten val. De vrachtautochauffeur zei dat zij maar naar het nabij gelegen tankstation moesten gaan en dat hij daar ook naar toe ging. De chauffeur is daarna weggereden zonder zich verder om de aanrijding en de meisjes te bekommeren. De bestuurster bleek een gebroken pols en een ontvelde rechter knie te hebben opgelopen. Haar passagiere liep schaafwonden op aan een hand en beide knieën

INBRAAK

Beers - In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een autobedrijf aan De Leuvert in Beers. Er zijn diverse gereedschappen en een lasapparaat en stroomgenerator weggenomen.