Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 22 maart

Alkmaar 22-03-2004 - 17.00 uur

Auto gestolen na woninginbraak

Alkmaar, zondag 21 maart 2004.

Zondagmiddag kort voor 16.00 uur werd vanaf de Stratenmakerhof een personenauto gestolen. De eigenaar van de auto werd door een buurtbewoner geattendeerd op het feit dat zijn auto was verdwenen. Het bleek dat de autosleutels uit de woning waren weggenomen. Dit moet gebeurd zijn toen de eigenaar zijn tuin aan het werk was. Vermoedelijk is de dader via een niet afgesloten deur in de woning gekomen. De weggenomen auto is van het merk Volvo, type 850. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken PX-RL-03. Naast de diefstal van de autosleutels bleken ook een mobiel telefoontoestel en een portefeuille met geld en passen te zijn verdwenen.

Verkeerscontrole

Bergen, maandag 22 maart 2004.

Maandagmorgen werd op de Landweg een verkeerscontrole uitgevoerd, die speciaal gericht was op het negeren van een daar geldende geslotenverklaring. In de afgelopen weken werd op dezelfde plaats eenzelfde controle gehouden. Toen werden geen bekeuringen uitgeschreven maar bleef het bij waarschuwingen. De periode van waarschuwen is nu voorbij en vanmorgen werden 22 bestuurders voor deze overtreding bekeurd.

Twee hennepplantages ontmanteld op bedrijventerrein Beverkoog

Alkmaar, maandag 22 februari 2004.

Op maandag 22 maart heeft de politie tijdens een controle van meerdere panden op het bedrijventerrein Beverkoog, twee hennepplantages ontmanteld. De plantages zijn aangetroffen in panden aan de Hazenkoog. In totaal zijn ruim 1000 hennepplanten in beslag genomen, een grote hoeveelheid assimilatielampen, ventilatoren en filters. Alle hennepplanten en spullen voor de inrichting van de plantages zijn vernietigd. De politie heeft een onderzoek gehouden naar de aanwezigheid van plantages op het industrieterrein. Onder andere aan de hand van surveillances in de omgeving en meldingen, bestond het sterke vermoeden dat er hennep werd verbouwd in een aantal bedrijfspanden op het industrieterrein.

7 panden doorzocht
Aan de Hazenkoog zijn in totaal 5 panden doorzocht. Bij twee panden werd een hennepplantage aangetroffen. In één pand werden 700 hennepplanten aangetroffen, in het andere pand 360. Bij één hennepplantage werd illegaal stroom afgetapt, bij de andere plantage werd illegaal water afgetapt. Ook aan de Otterkoog werden twee panden doorzocht. Hier werd niets aangetroffen. Vandaag wordt een verdachte gehoord op het bureau in Alkmaar.