Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 22 maart

Den Helder 22-03-2004 - 17.00 uur

Dronken bromfietser

De Cocksdorp, zondag 20 maart 2004.

Zondagavond werd een 38-jarige bestuurder van een bromfiets uit Den Burg aangehouden op de Postweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 705 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/.l.

Dronken autobestuurder met auto te water

Den Helder, maandag 22 maart 2004.

In de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht reed een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder over de Van Foreestweg. Mogelijk door overmatig alcoholgebruik, verloor de bestuurder de macht over het stuur en belandde uiteindelijk met zijn auto in het water naast de Van Foreestweg. Hij en zijn medepassagier wisten zelf uit de auto te komen. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 500 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Agressieve automobilist rijdt in op mensen

Hippolytushoef, zaterdag 20 maart 2004.

Zaterdagmorgen is een tot nu toe onbekende man tot twee keer toe ingereden op een groepje mensen op de Hoofdstraat en de Kerkhofsteeg. De man reed over de Hoofdstraat in strijd met een gesloten verklaring. Daar werd hij klemgereden waarna hij vervolgens onverantwoord hard achteruit de Kerkhofsteeg in. Een aantal winkelende mensen moest aan de kant springen om niet door de auto te worden overreden. De burgemeester van Wieringen die daar aanwezig was, probeerde een gesprek aan te gaan met de bestuurder van de auto. Die ging hier echter niet op in en reed plotseling vol gas in op een groepje mensen waar onder anderen de burgemeester deel van uit maakte. Iedereen wist op tijd opzij te springen. De bestuurder reed weg over de Hoofdstraat. De burgemeester heeft vandaag aangifte gedaan van een poging tot doodslag.