Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 22 maart

Hoorn 22-03-2004 - 17.00 uur

Rijbewijs ingenomen na gevaarlijk rijgedrag

Zwaag, zondag 21 maart 2004.

Zondagmiddag is een 18-jarige jongen uit Zwaag op de Factorij de macht over zijn auto kwijtgeraakt en tegen een stapel ijzeren balken aangereden. De jongen reed met zeer hoge snelheid (juiste snelheid niet bekend) waardoor hij in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor. Hij raakte hierdoor in een slip en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een stapel ijzeren balken die op een terrein langs de rijbaan lagen. Op het moment van de aanrijding bevonden zich nog twee andere personen in de auto. De bestuurder en een passagier raakten licht gewond. In verband met het roekeloze rijgedrag is het rijbewijs van deze zeer jeugdige bestuurder ingevorderd. Zijn auto werd totaal vernield.

Rijden onder invloed van alcohol

Grootebroek, maandag 22 maart 2004.

In de nacht van zondag op maandag is op de Zesstedenweg een 26-jarige man uit Grootebroek, als bestuurder van een personenauto, aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 570 ug/l. Dat is ruim tweeënhalve keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Verdovende middelen en patronen aangetroffen in woning

Hoorn, maandag 22 maart 2004.

Maandagmorgen heeft de politie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Watermolen, waarbij de 39-jarige bewoner werd aangehouden. Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van informatie dat er mogelijk verdovende middelen en/of wapens aanwezig zouden zijn. In de woning werd een hennepplantage met 20 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast werden in het huis een luchtdrukwapen, munitie en onderdelen daarvan aangetroffen. In de auto van de bewoner werden nog een aantal zakjes met verdovende middelen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Man aangehouden na openbare schennis

Hoorn, maandag 22 maart 2004.

Maandagmiddag rond 13.00 uur heeft de politie in park Risdammerhout een 40-jarige man uit Bergom Herselt aangehouden. Een 22-jarige vrouw fietste door het park en zag de man aan de kant van het fietspad staan. Hij probeerde haar aandacht trekken en toonde vervolgens zijn geslachtsdeel. Zij meldde het voorval aan surveillerende agenten die de dader kort daarop wisten aan te houden.