Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 22 maart 2004[pic]maandag 22 maart 2004     
                                                                     
Van     Monique Linthorst Homan - Buunk, GSM-nummer 06.22930037 /    
      afdeling Communicatie                                          

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Overval op winkel
Maandagmorgen omstreeks 12.00 uur heeft een onbekende man een medewerker van een winkel aan de Symfonistraat van een geldbedrag beroofd. De medewerker, een 46-jarige man uit Nijmegen wilde geld naar de bank gaan brengen. Op dat moment kwam de onbekende man tevoorschijn en bedreigde de 46-jarige met een vuurwapen. Hierop gaf de 46-jarige hem het geld.

Het gaat om een man met een lengte tussen de 1.70 en de 1.75 meter en een normaal postuur. De man droeg een donkergekleurde driekwart jas, een zwart petje en een bril. Waarschijnlijk is de man er op een fiets vandoor gegaan.
De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden bij de politie.

Voor meer informartie over dit bericht kunt u contact opnemen met Myranda Theunissen,
Gsm 06 22930991


Diefstal uit woning
Zondag is ingebroken in een woning aan de St.Annastraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een ruit te vernielen. De 32-jarige bewoonster mist onder andere een mobiele telefoon.
Zondag is ingebroken in een woning aan de 14de Straat Horstacker. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een raam te forceren. De 22-jarige bewoner mist onder andere computerapparatuur.


Aanhouding bedreiging

Een 44-jarige man uit Nijmegen is zondagmorgen aangehouden in de Dr.Schaepmanstraat. De man wordt ervan verdacht vernielingen te hebben aangebracht aan een woning en een bestelbus. Tevens wordt hij ervan verdacht een 37-jarige man uit Nijmegen te hebben bedreigd.


District Tweestromenland

Aanvulling op een gisteren verschenen bericht:

Maasbommel - diefstal met geweld

De politie zoekt getuigen die meer informatie kunnen verschaffen over een diefstal met geweld. Een 24-jarige man uit Maasbommel reed zondagmorgen vroeg over de Bovendijk tussen de Blauwe Sluis en Maasbommel toen plotseling een man, gekleed in een wit T-shirt en onderbroek, voor zijn auto sprong. De man sloeg een zijruit in en drong de wagen binnen. De 24-jarige werd bedreigd en mishandeld en moest gaan rijden. Op Raadhuisdijk te Maasbommel wist hij zichzelf te bevrijden uit de auto, waarna de dader er met de auto, een blauwe VW Golf kenteken XH-57-GJ, vandoor ging.
Op Hogenhofstraat en Berghuizen zijn enkele uit auto gegooide goederen teruggevonden.
De auto is later zondagochtend aangetroffen op parkeerplaats De Hanenberg te Maasbommel.

District De Waarden
Est- Verkeersongeval

Vanmorgen heeft er op de Molenstraat in Est een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 28-jarige vrouw uit Tiel reed bij een wegversmalling niet zoveel mogelijk rechts, waardoor er een botsing ontstond met een voor haar tegemoet komende auto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Neerijnen. Beide bestuursters raakten licht gewond.


Tiel- Diefstal auto

Zondag is vanaf de Spoorstraat in Tiel een Volkwagen Golf met kenteken HX-LR-46 gestolen. Een 35-jarige man uit Haelen deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --